Instagram återställning 2015

Uppdaterad 23 september, 2016

Ett elakt rykte låter göra gällande att Instagram kommer återställa samtliga användare 1:a januari 2015. Varför i hela fridens rike då för – undrar kanske vän av ordning? Sanningen är att det är ett hittepå, ett hoax, som så många andra.

Källkritik är något som borde stå inpräntat på var och varannan sida i skolans läroplaner. Om något låter för bra för att vara sant är det oftast inte det. Om något låter osannolikt är det förmodligen inte det heller. Det som får dig att känna såhär är dina instinkter. Vi föds alla med instinkter men väldigt många utav oss lägger lång tid på att trycka undan dom istället för att lyssna.

Var kommer då det här lösrykta ryktet ifrån? Det hela tycks bottna i att Instagram rensat ut lite bland deras 300 miljoner användare. Så här skriver de själva i sin blogg.

”We’ve been deactivating spammy accounts from Instagram on an ongoing basis to improve your experience. As part of this effort, we will be deleting these accounts forever, so they will no longer be included in follower counts. This means that some of you will see a change in your follower count.”

instagram-logo-transparent-png-i9

Ett par av alla dessa användare passar på att rida på stormen och skickar ut tonvis med meddelanden om att man ska tagga inlägg under vissa hashtaggar för att vara säker från den stora utrensningen.

Viralgranskaren skriver mer och utförligare om det hela, kika gärna in där – en av internets viktigaste sidor för alla dom som vägrar vara källkritiska.

Dela:

Tack för att du kommenterar!