I en liten fiskehamn

Väggahamnen är ett bekant namn för återkommande läsare av den här bloggen, det har under åren blivit ett riktigt smultronställe och jag inser att jag gång på gång återvänder hit. Antingen i sällskap av min kamera men ibland åker jag hit bara för att njuta av naturen.

Under sommarmånaderna är jag i gott sällskap av både turister och Karlshamnsbor. Fiskerestaurangen i området lockar många besökare och under den korta svenska sommaren är hamnarna fulla av båtar av alla de storlekar. Läs vidare för att stiftare närmare bekanstkap med en av mina favoritbåtar.

Jag kanske borde vara en sjöman egentligen, havet lockar och precis som de flesta andra pojkar känner jag en viss fascination inför båtar.

Min favoritbåt

En av alla dessa båtar i området skiljer sig lite från de övriga. Den tycks inte ha varit i vattnet på länge utan står finurligt uppallad alldeles intill vattnet.

Träbåt i behov av kärlek - Ludwig Sörmlind
Träbåt i behov av kärlek – Ludwig Sörmlind

Intill bryggan på andra sidan hamnområdet förtöjer Karlshamns fiskare sina båtar, här kommer funktion före form och som den landkrabba jag är kan jag inte riktigt redogöra för alla detaljer, rep och andra doningar som pryder de olika båtarna.

Klicka gärna på bilderna för att se dom i en större version.

Om Vägga och Väggaområdet har jag skrivit om i flera inlägg. Läs gärna mer om det här vackra området i Karlshamn.

Kika på kartan längst bak i inlägget om du är nyfiken på var bilderna i inlägget är fotograferade.

2 tankar på “I en liten fiskehamn

  1. Jag var ofta vid Vägga när jag var i tonåren. Min kompis pappa hade en liknande båt som på bilden. Han hade den vid Mieån mitt i stan som då, på 70-talet, var ett upplag för båtar. Där de både gjorde dem fina och hade dem för vinterförvaring.

Tack för att du kommenterar!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: