Fotografera husdjur med blixt

Fotoutflykterna har lyst med sin frånvaro den senaste tiden men fotolusten har bestått. Därför har jag börjat se mig runt i min omedelbara närhet i jakt på något att fotografera. Malin gömmer sig bakom kuddar och täcken så fort jag kommer i närheten av en kamera så i min jakt på ett bra motiv vände jag mig till den gamla huskatten. Fotografera husdjur är roligt för fotografen, oklart vad husdjuret tycker.

En del av det här årets semester tänker jag viga åt att förkovra mig inom ljus och framförallt fotografering med blixt. Förra årets semester bjöd på en magisk Norgeresa och var vi tar vägen det här året återstår att se. För att det här med ljussatt fotografering ska komma till sin rätt gäller det att man har något att ljussätta. Min arma fru gömmer sig hukande så fort jag för blixtar på tal och vill inte alls vara fotomodell medan jag mixtrar och experimenterar med ljusstyrkor och modifierare.

Katterna däremot vet inte bättre men tyvärr är de ganska så kvicka. Många är gångerna då jag har försökt fånga dom på bild men för det mesta hinner de undan innan jag tryckt på avtryckaren. Katten på bilden låg och sov och hann därför inte med att rymma innan bilden var tagen.

Alva fotomodell blixtfoto - Ludwig Sörmlind
Katten Alva som vid det här laget har vant sig vid mig och mina små upptåg.

Vidga sina vyer

Jag försöker ofta lära mig saker och blir rastlös väldigt snabbt om jag inte gör saker. Därför passade jag på när katten Alva lade sig bredvid mig i soffan och började snarka.

Försiktigt plockade jag fram min blixt, stativ och paraply och riggade upp det hela så nära så jag nästan kittlade henne i morrhåren. Detta gjorde naturligtvis att hon vaknade ganska omgående men en bra bild fick jag ändå med mig.

 

Tack för att du kommenterar!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: