Uppdaterad 23 september, 2016

Hösten brukar vara färgernas årstid. Man brukar i lugn och ro kunna lulla omkring med sin kamera och fånga de mest fantastiska vyerna nästan helt utan att försöka. I Blekinge tycks hösten bara ha stannat en kort stund, nyst till och blåst iväg alla vackra löv. Kastanjeträdet på tomten som i vanliga fall brukar löva ner hela tomten verkar ha tappat alla sin löv någon annanstans.

Vissa år börjar träden gulna redan i september och håller sig röda och vackra i flera månader. Detta år verkar det inte som att det blir så himla mycket roligare än så här. Detta till trots tog jag kamera, fru och hundar och for till kusten i jakt på lite färg. Någon vidare färg fann vi inte, däremot dimma i massor och hårda vindar.

Karga Klippor

Dimmig Blick

Aftonbladet skriver om fenomenet med de saknade färgerna i en artikel från TT. Mycket ligger nog i idet. Vädret i övrigt känns rätt så lynnigt. Antingen står regnet som spön i backen i flera dagar och nordanvinden nästan skär in i ben och märg för att dagen efter ändras till ett värmerekord av sällan skådat slag.

Har du fått till några höstbilder du är nöjd med? Dela gärna med dig i kommentarerna.

Tumnagelfoto av [Duncan]

Tack för att du kommenterar!