Upplev hösten i husbil – Helgutflykt i Blekinge

Det är lördag kväll och vi har slagit läger för natten i ett vindpinat Torhamn. Utanför sliter höstblåsten allt vad den orkar i husbilen och det känns nästan som oktoberstormen försöker vagga oss till sömns.

Efter dramat på Ölandsbronhusbilen snabbt fylldes med rök är vårt rullande vardagsrum lagad och redo för nya äventyr igen.

Tyvärr försvann de finaste helgerna bort medan husbilen väntade på delar och det känns inte som att 2016 har så väldigt många varma kvällar kvar att erbjuda.

Vi lämnade Mörrum strax innan klockan slagit 18.00 i fredags. Precis som vanligt utan en tanke på var vi skulle åka eller hur vi skulle ta oss dit. Det enda vi visste var att vi ville äta middag någonstans så vi tog sikte mot Karlskrona och Max.

Årets ställplats

Jag hade läst någonstans veckan innan om att Karlskrona vunnit någon slags omröstning om landets bästa ställplats. Vi funderade ett par ögonblick på att fara dit för att uppleva det hela med egna ögon men bestämde oss istället för att fricampa någonstans.

Det var vid det här laget beckmörkt och vi hade varken behov av el, vatten eller andra sanitära anläggningar.

Sikta på kyrktornen

Under sommarens husbilsäventyr fick jag ett tips av en äldre herre som såg ut att ha tillbringat många fler mil än mig på vägarna. Han tipsade om kyrkor och framförallt deras parkeringar.

Kyrktorn har nämligen den fördelen att de syns på långt håll och är lätta att hitta till. För det mesta i alla fall. Vi bestämde oss för att lämna stadskärnan i Karlskrona och röra oss ut mot utkanterna. Vi hamnade till sist utanför Augerums Kyrka där vi tillbringade natten.

Mot havet

På morgonen tänkte jag bevista kyrkan för att se efter hur den såg ut på insidan. Jag vet inte hur du brukar ha det men själv är jag aldrig i kyrkan såvida det inte råkar vara barnadop eller giftermål. Tji fick jag, Augerumns kyrka var låst på grund av stölder och ville man ta sig in i kyrkan fick man ringa ett telefonnummer vardagar under kontorstid. Jag gav upp och vi fortsatte färden längs med E22:än.

Blekinges kustremsa

Vi snurrade runt på småvägarna runt Jämjö ett par mil och hittade ett par lovande platser för lite landskapsfoto.

När vi tröttnat på att virra runt i de ännu gröna skogarna bland potatisåkrar och traktorer vände vi ut mot havet igen och hittade så småningom ut till Torhamn där vi i detta nu ligger och har bäddat ner både oss själva och hunden i väntan på att lördag ska slå över till söndag vilket markerar slutet på ytterligare en blåsig hösthelg.

2 tankar på “Upplev hösten i husbil – Helgutflykt i Blekinge

Tack för att du kommenterar!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: