Ludwig Sörmlind

Landskapsfoto från Blekinge

Höst i Backaryd

Hösten kommer obönhörligen närmare för alla oss som bor i yttersta norden. För mig är hösten den vackraste årstiden. Sommaren har sin charm med alla gröna blad och blommor, vintern är vacker på sitt karga sätt och våren gör väl de flesta utom pollenallergikerna glada.

Hösten är dramatisk och den kommer fort. Det gäller att vara på sin vakt om man inte ska missa hela skiftet. Ibland är den över på någon vecka men ibland har man gott om tid på sig att ta sig ut i naturen med kameran för att fånga alla färger i träden innan vintern tar över helt och bara lämnar kala grenar. I går stod jag i valet och kvalet om jag över huvud taget skulle bege mig ut. Så här i efterhand ångrar jag mig inte. I min jakt på lövrika skogar drog jag mig bort mot Backaryd där jag till sist hittade en alldeles spegelblank sjö där tystnaden endast bröts av en och annan vakande fisk.

Bilden i inlägget är en HDR-bild, som de flesta andra i den här fotobloggen, och består av 7 exponeringar med 1EV mellan varje. För att få till kompositionen ungefär som jag ville fick jag ta 3 sådana bilder med ett ganska kraftigt överlapp och sedan lägga ihop dessa i Photoshop.

Solnedgång i Backaryd - Ludwig Sörmlind

De program som har använts är Lightroom och Photoshop och vill du lära dig mer om hur jag skapar mina HDR-bilder är du varmt välkommen att läsa vidare i HDR Guide på Svenska.

PS: Du har väl inte missat att jag startat en Facebooksida? Följ mig där!

Till Backaryd hittar du enkelt om du bara följer vägskyltarna. Alldeles intill sjön körde jag in på en liten grusväg där jag kunde parkera och gå ner till vattenbrynet.

« »

© 2018 Ludwig Sörmlind. Tema av Anders Norén.

%d bloggare gillar detta: