Uppdaterad 2 april, 2017

Som jag skrev i det här inlägget blev jag lätt förvånad hur bra resultat man kan få utan stativ och fler än 5 exponeringar. Jag tog kameran och lämnade helt enkelt stativet i bakluckan och knallade ut på strandpromenaden i Karlshamn. I vanliga fall är stativet något som alltid är med ut på fototurerna men allt som oftast får det stanna kvar i bakluckan.

Kreativa bilder som nyttjar långa slutartider och ansträngande kroppspositioner kräver dock ett stativ, om inte för annat än för att lyckas med någon slags skärpa redan från början utan att höja ISO-inställningen till alldeles för brusframkallande nivåer.

Bensinbrist i bilen tvingade mig att stanna till på den twittrande bensinstationen vid Jannebergs Kvarn och medan tanken fylldels knäppte jag av ett par bilder. Planen var från början att ta lite trevliga fasadbilder nere på torget men när jag såg hur solen stod lockade Näsviken mer.

Som en liten bonus fick ett par andra foton åka med denna gången. En lustig stenkonstellation ute i skogen vid Elleholm (tagen med 1000D) och en av de första fotona jag knäppte med 700D. Stenbrottet i Matvik bevistades den gången och utan Magic Lantern installerat fick jag nöjda mig med standardprogramvaran i kameran som maximalt tillåter 3 exponeringar +- 2EV.

Samtliga bilder i galleriet ovan är tagna utan stativ utom den från Elleholm.

Tack för att du kommenterar!