Gunnön en solig eftermiddag

Det börjar närma sig vår på riktigt nu och det märks dels på att jag inte behöver vänta lika länge på soluppgången på morgonen och när det börjar närma sig kväll håller sig solskivan kvar ett par minuter längre på himlavalvet för var dag som passerar. De flesta landskapsfotografer har väl någon gång sett fram emot att fotografera en solnedgång och jag är inte sämre.

I fredags stämplade jag ut från jobbet strax innan fyra och begav mig hemåt, efter att ha fyllt på matförrådet inför helgen och lämnat av dessa i hemmets lugna vrå begav jag mig återigen ut på vägarna med laddad kameraväska i högsta hugg.

Dåliga förutsättningar

En klarblå himmel utan minsta tillstymmelse till moln skvallrade om att solnedgången inte skulle vara något speciellt denna dag men jag har haft fel förut. Efter en överläggning med mig själv bestämde jag mig för att testa Gunnön. På väg ut dit passerar man både åkrar och det ståtliga Mörrums bruk men den här gången tog jag sikte mot båthamnen.

Helt ensam på ön var jag inte, jag mötte både en och två flanörer som lite misstänkt kastade ett par blickar på mig där jag stod och fipplade med mitt kalla stativ med stela fingrar.

Odramatisk solnedgång

Tyvärr så blev det inte någon solnedgång att tala om men det är inte alltid solen som står i fokus i mina bilder. Lite småsurt fällde jag ihop stativet igen och letade efter andra detaljer att fotografera. I mitt letande fick jag till slut syn på en vit svan som passade på att modella lite innan den fräste åt mig och simmade ut på djupare vatten igen.

Klicka gärna på bilderna för att se dom i större version. Trevlig helg!

4 tankar på “Gunnön en solig eftermiddag

Tack för att du kommenterar!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: