GoPro möter en klippvägg i 4K

Uppdaterad 23 september, 2016

[ad name=”AdSense 300×250 InPost”]En GoPro-kamera är något som finns på de flesta pojkars/mäns önskelistor. Med en GoPro kan du filma platser och företeelser som du aldrig hade kunnat filma annars i det närmaste utan risk för att förstöra kameran. Jag känner inte speciellt många som skulle tänka sig att stoppa in sin dyra systemkamera i ett förmodat vattentätt hus för att fota lite under vatten.

GoPro - Ludwig Sörmlind

En GoPro däremot är tillverkad för att klara just detta. Ju mer du filmar med din GoPro desto modigare kommer du bli. Jag tror att det är lite som med all teknologi. Tänkt dig själv, när du köper en ny mobiltelefon så får du förmodligen en chock när du upptäcker den första repan i skärmen. 2 år senare spelar den repan inte så stor roll längre.

Kombinerar man en GoPro med en flygande drönare lyfter man det hela till en helt ny nivå. Allt ifrån vulkanutbrott till vackra soluppgångar fångas ur ett helt nytt perspektiv. Problemet kommer dock som ett brev på posten när man råkar flyga sin drönare för långt så den inte längre har kontakt med sändaren och i förlängningen dig som förare.

De flesta drönare har en funktion för att återvända hem. Tack vare GPS-kordinater kan den återvända till platsen där den lyfte ifrån. Tyvärr är systemet långt ifrån perfekt som ni ser på filmen nedan.

Filmen är tyvärr raderad från Youtube.

Dela:

Tack för att du kommenterar!