Uppdaterad 10 april, 2017

Jag brukar så ofta som jag minns och kommer ihåg det när jag väl står på en vacker och tilltalande plats försöka mig på att ta ett panoramafoto i 360 grader, ett så kallat Photospere.

Det finns många sätt att göra det på – allt från motoriserade stativ till att stå och vifta lite med mobilen och låta inbyggd programvara göra jobbet. Jag har använt mig utav det sistnämnda.

Än så länge är jag ganska ensam i bekantskapskretsen om att ta sfäriska foton men jag hoppas att så inte är fallet så länge till – det är lättare och roligare än vad man tror.

Läs vidare för att se en mina mest visade bilder.

Det sfäriska fotot som visar här ovan är taget från den höga muren som ormingar vackra Kalmar Slott.

Hit åkte jag och min fru på en spontan sommartripp och den resan resulterade i ett par bilder både inuti och utanpå slottet. Läs mer i inlägget 11 HDR-foton från Kalmar Slott

Vid det här laget har mina sfäriska bilder visats över en halv miljon gånger och för varje dag stiger antalet visningar. Vill du veta mer om hur du tar sfäriska foton med din mobiltelefon kan du läsa mer i inlägget Så fotograferar du i 360 grader med din mobiltelefon

Uppdatering!

Sedan det här inlägget skrevs har Kalmar Slott blivit ordentligt fotograferat och blivit upplagt på Google Maps. Har du aldrig varit här tidigare kan du numera ta en tur genom slottet hemma vid din dator. Klicka här för att se bilderna innifrån Kalmar Slott via Google.

Tack för att du kommenterar!