Uppdaterad 23 september, 2016

Kommer ni ihåg att jag skrev om att alla som gjorde en säkerhetskoll på sitt Google-konto skulle föräras med 2GB extra lagringsutrymmne på sin Google Drive bara sådär och för all tid och evighet? Om ni inte kommer ihåg det kan ni läsa det här inlägget från då nyheten var färsk.

Idag fick jag mina utlovade extra GB och gratis lagring tackar åtminstone inte jag nej till. Just Google Drive använder jag i det närmaste dagligen. Dels för filer som är alldeles för stora för att lagra på ett USB-minne och det är faktiskt mer regel än undantag att jag skulle få för mig att komma ihåg att ta med mig ett USB-minne.

Det är nog lättast att bara kapitulera inför det faktum att vi lever i molnet och anamma detta med öppna armar. Är man konspiratoriskt lagd och inte vill lagra sina filer så går det ju faktiskt väldigt bra att sätta upp en egen molnlösning. OwnCloud har jag använt mig utav tidigare till exempel. Idag är det dock DropBox och Google Drive som gäller för det mesta. DropBox för att de flesta andra jag delar filer med använder sig utav det och Google Drive för de förnämliga Office-liknande funktionerna och de faktum att det är här jag säkerhetskopierar hela mitt bildbibliotek. Vem vill inte kliva omkring med en, för en vanlig användare åtminstone, komplett Office-lösning i fickan? Eller varenda RAW-fil du tagit sedan du första gången höll en digitalkamera i handen?

Jag är hopplöst förälskad i Kalkylprogram och har under åren satt upp databaser över de mest vitt skilda sakerna. Vill du veta huruvida det regnade i Mörrum den 23:e Oktober 2013 så kan jag berätta det. Likaså vem jag ringde och hur länge jag pratade med denna.

Börjar du få slut på hårddiskutrymme och blir lite nyfikten på DropBox kan du registrera dig helt gratis via den här länken. Om du använder dig utav den länken läggs 500MB lagringsutrymme till både mitt och ditt konto och jag blir väldigt glad. Är min lycka något du vill undvika till varje pris men du vill samtidigt prova på DropBox kan du helt enkelt skriva in adressen dropbox.com i din webbläsare och sedan följa instruktionerna.

Tack för att du kommenterar!