Gångbro över Mieån

Ett foto taget längs med Mieån, Jag tog fotot när jag var på väg mot bilen som jag parkerat uppe på torget så stativet var redan ihopfällt och nedpackat. Magic Lanterns Dual-ISO-funktion aktiverades och jag krämade upp ISO till 800 för att ha skuggan av en chans att få något skarpt på minneskortet.

Efter att ha positionerat mig någorlunda så att jag slapp få med avspärrningskoner och diverse annan byggutrustning från parkbygget alldeles bakom mig fyrade jag av ett par vertikala bilder och var väldigt noga med att försöka överlappa så mycket som möjligt så att Lightroom inte skulle behöver gissa så mycket vid panoramabygget.

Gissa fick Lightroom göra ändå och efter lite handpåläggning i Photoshop kan man bara ana att det är ett handhållet panorama man tittar på.

Gångbro över Mieån i Karlshamn - Ludwig Sörmlind
Gångbro över Mieån i Karlshamn – Ludwig Sörmlind

Här kommer en karta så att du kan se exakt var bilden är tagen.

Är du nyfiken på vad det här med Maglc Lantern och Dual ISO egentligen handlar om kan du läsa i det här inlägget.

Läs mer: Magic Lantern – Mer funktioner till din Canon systemkamera utan kostnad

Här är en länk till en annan fotograf som tycks hålla till i samma krokar som jag vars bild är tagen nästan på exakt samma plats som min.

http://www.stigt.se/Album/album/Karlshamn/Rundtur/slides/30.html

Relaterat innehåll

%d bloggare gillar detta: