Gammal Kamera – Inredning och prydnad

Uppdaterad 8 september, 2017

En gammal kamera står på en bänk i direkt anslutning till vårt kök. Just den här kameran hittades på en second hand-affär i Karlshamn och jag föll handlöst för den direkt vid första ögonkastet. Om den fungerar eller inte har jag inte vågat testa ännu.

Det viktiga är inte dess funktion utan i det här fallet var det formen som gjorde att det blev ett köp. Kameran var billig och köptes utan någon funktionsgaranti och jag kan inte låta bli att fundera på vad för slags scener, vyer och vidder den har varit med att föreviga under sitt liv.

Loppisfynd

Det händer av och till att jag och min bättre hälft ger oss iväg för att bevista en av länets många loppisar eller second hand-affärer.

Hon siktar in sig på inredning i form av kuddar, vackra saker och tingeltangel. Jag siktar in mig på teknik och verktyg i alla dess former och då gärna gamla kameror.

En gammal kamera i bokhyllan

En gammal kamera stod stilla för sig själv på en hylla på Begagnat-centralen i Blekinge AB. Det räckte med en blick innan både jag och Malin bestämde oss för att inget hem är komplett utan en gammal kamera i bokhyllan.

Vad för slags film den använder eller ens om den är i funktionsdugligt skick vet varken jag eller Malin, men att det är en gammal kamera är vi både överens om. En vacker dag kanske jag tar tag i saken och försöker ta mig en bild eller två. Men för tillfället är jag nöjd med att en vacker gammal kamera hälsar mig välkommen varje gång jag sätter foten i vardagsrummet.

Vet du mer om kameran på bilden? Lämna gärna en kommentar här nedanför.

Dela:

Tack för att du kommenterar!