Uppdaterad 23 september, 2016

När sommaren går mot höst och löven ändrar färg händer något med oss fotointresserade. Den där speciella höstlukten som sticker till i näsan när man öppnar dörren dessa dimmiga mornar mellan sommarens hetta och vinterns köld brukar betyda att årets frilulftsakriviteter drar igång på allvar. Så även detta år.

HDR Kollevik

Fiske är ett av mina intressen och har så varit ända sedan jag som en snorig 8-åring ivrigt viftandes med mitt på OBS Stormarknad inhandlade glasfiberspö med tillhörande tryckknapps-haspel av märke Daiwa krokade min första gädda på 3 kilo.

Gäddan hamnade i ugnen och ett minne var för alltid inpräntat bakom mitt pannben. Gäddorna har blivit många fler under åren och nästan varje gång det suger till i spöt transformeras jag tillbaka till de solvarma klipporna på Gålö i Stockholms skärgård där mitt fiskeäventyr en gång tog sin början.

Nu när oktober knackar på dörren har vi utan båt chansen att kroka en praktgädda. Jag har därför flytt den stora galenskapen med allt vad det innebär av valresultat, nya iPhonemodeller och nyheter överlag.

Kofsa Nabbe

Då och då tröttnar Malin på mitt malande om fiskbärande vikar, vilka färger på jiggar men bäst krokar storfisk med och hur fantastisk gången på min för året nya Ambassedur är.

De få gångerna när det bara är vi två och den vidsträckta naturen kommer bära mig genom hela långa kalla vintern.

Svampskogen

Tack för att du kommenterar!