Fotosöndag tema Rad

Fotosöndag är ett inspirerande sätt att utvecklas i sitt fotograferande genom att flera olika fotografer samlas kring ett och samma ämne, när alla medverkande lämnat in kan man få både en och två tankeställare när man ser hur andra fotograferar tolkat samma ämne som du själv. Jag har varit med och bidragit till Fotosöndag flera gånger även om det var länge sedan nu.

Temat för den här söndagen var Rad. Ofta brukar jag läsa temat för veckan och ganska snabbt komma på en bra bildidé men den här gången satt det lite längre in än vanligt. Jag insåg att jag behövde ett par dagar för att fundera.

När söndagen väl kom hade jag fortfarande inte kommit på något självklart att fotografera men jag ville trots det inte ge upp. Skam den som ger sig, plötsligt händer det. Om nu inte fotoidén skulle komma till mig så fick väl jag komma till den resonerade jag med mig själv.

Man behöver givetvis inte vänta ända till söndagen innan man knäpper av sin bild. Vill man så får man så fort veckans tema släppts rusa ut med kameran i högsta hugg och vara färdigfotad 10 minuter senare. Man ska dock inte lämna in sin färdiga bild förrän på söndagen.

Söndag morgon vaknade nämligen jag, fru och hund upp vid Gissleviks badplats dit husbilen hade tagit oss kvällen innan. Blåsten slet och drog i bilen och till råga på allt var strömnivån i bodelens batteri oroväckande låg. Molnen från gårdagen hade effektivt hindrat solpanelen på taket från att göra sitt jobb och det ville sig inte bättre än att vi efter morgonkaffet bestämde oss för att köra en sväng och sedan äta frukost på någon annan ort.

Kristianopel  – Nordens första renässansstad

Den andra orten råkade bli Kristianopel. Det blåste inte direkt mindre här men alldeles intill gästhamnen hittade vi en mysig liten parkeringsplats där vi åt vår frukost och avrundade det hela med ytterligare en kopp kaffe.

Ungefär här påmindes jag om att det var söndag och alltså inlämningsdag för Fotosöndag idag. Lite på måfå tog jag ut kameran ur sin väska och smög omkring i hamnkvarteren i jakt på något som liknade en rad. Jag hittade ett par olika rader men mitt val föll på de ihopbundna bänkarna som effektivt bildade en bänkrad.

Mina bilder från Kristianopel

Här nedan hittar du mer bilder från gästhamnen i Kristianopel. Jag velade länge mellan takpannorna eller bänkraden innan jag bestämde mig för den sistnämnda. Vilken hade du valt? Vare sig bilden på kanonen eller husväggen med fiskeredskapen passar sig för temaordet Rad men trots detta lägger jag in dom i inlägget eftersom de fotograferades vid samma tillfälle.

Jag vill veta mer om Fotosöndag

Om du är nyfiken på vad Fotosöndag egentligen handlar om kan du läsa mer på deras hemsida. 

Klicka här för att se samtliga av mina bidrag till Fotosöndag.

 

1 tanke på “Fotosöndag tema Rad

  1. Jag hade nog också valt bänken, inte bara är själva plankorna i en rad, de andra bänkarna skapar ju också en rad. Härlig färg på dem också.

Tack för att du kommenterar!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: