Fotosöndag tema Horisont

Fotosöndags tema för vecka 42 är Horisont. Jag som har missat två fotosöndagar på raken tyckte att nu fick det nog vara dags att få till ett litet bidrag. Jag är fortfarande inne på det här med långa slutartider och stapling av flera exponeringar och ett sådant foto fick bli mitt bidrag denna gången.

Vill du veta mer om stapling av flera exponeringar för att skapa en bild med långa slutartider kan du läsa mer i det här inlägget.

Horisonten är något man ofta ser långt där borta. Just den här horisonten är tagen från Ortholmen i Karlshamn. Jag har lagt flera bilder från den härliga lilla ön och dess omedelbara omgivningar men det här gången var det fyren som lockade.

Om man befinner sig där jag befann mig när det här fotot togs och man bestämmer sig för att fortsätta förbi horisonten skulle man så småningom hamnar i Polen under förutsättning att man lyckas navigera sig förbi Boön som man kan skymta i bild.

Horisont Ortholmen Fotosöndag - Ludwig Sörmlind
Foto över horisonten taget från Ortholmens klippor inför Fotosöndag tema Horisont.

Se kartan nedan så får du se någorlunda exakt var bilden är tagen. Det finns en smal liten bilväg som går hela vägen fram till fyren men den är förbehållen servicepersonal. Istället kan man parkera alldeles intill kajen där lotsbåtarna lägger till och sedan gå 100 meter till fyren.

Jag var långt ifrån ensam, den ena morgonpigge motionären efter den andra kikade nyfiket fram och undrade vad jag hade för mig nere på de hala klipporna innan de fortsatte vidare på sina promenader.

Relaterat innehåll

%d bloggare gillar detta: