Fotomässan 2016 – Tips och rekommendationer

Fotomässan 2016 står för dörren. Fotomässan är för många årets fotohöjdpunkt där man kan träffas, titta på bilder och utställningar, fynda ny utrustning eller bara vara och andas foto i ett par dagar. Vi har precis tagit klivet in i november och det är i skrivande stund knappt två veckor kvar innan portarna slås upp på Älvsjömässan.

Har du aldrig varit på Fotomässan rekommenderar jag dig varmt ett besök. Om inte annat så för för de många fria seminarierna. Ta med dig din partner eller en god vän – denne behöver nödvändigtvis inte vara speciellt fotointresserad för samtidigt som Fotomässan pågår nämligen mässan Stockholm Food & Wine, även denna i Älvsjömässan och entrébiljetten till Fotomässan 2016 gäller även för Stockholm Food & Wine. Tänk på att den mässan startar redan den 10:e november.

Fotomässan 2016 startar fredagen den 11:e november klockan 10.00 och håller på fram till söndagen den 13:e november klockan 17.00. Om du köper din biljett senast den 9:e november kan du göra så till ett rabatterat pris – efter den 9:e november höjs nämligen priset.

Fotomässan 2016 logotyp - Ludwig Sörmlind

Öppettider och Priser

För att spara pengar kan du köpa en flerdagarsbiljett om du vill gå mer än en dag på Fotomässan vilket du bör göra för att slippa springa igenom mässan på en dag. Du hittar allt du behöver veta om öppettider och priser inne på Fotomässans hemsida, där kan du även köpa din biljett: Öppettider & Priser Fotomässan

En stor del av Fotomässan handlar för mig om fotoutställningar och i år är det flera stora namn som är med och ställer ut, personligen tycker att det är spännande att flera av dessa är födda på 80-talet precis som jag själv. Fotokonsten lever i allra högsta grad.

Utställare Fotomässan 2016 - Ludwig Sörmlind

Missa inte boktorget

En solklar personlig favorit är boktorget, missa inte det om du åker på mässan. Det finns många saker att lära sig och man kan lära sig dom på många olika sätt. Ett av mina favoritsätt att lära mig saker är att läsa böcker och jag vågar nästan lova att du hittar någon bok där som du kan lära dig något av. Boktorget hittar du i monter B13:21

Moderskeppet är även de fans av lärande och precis som förra året hittar du dom på årets Fotomässa i monter B15:11 när de inte håller i ett kunskapsseminarie på scen. Klicka här för att se Moderskeppets schema. Schema för Moderskeppets seminarier på Fotomässan

Canon är tillbaka

Som användare av Canons fotoutrustning är jag glad över att Canon i år är tillbaka som utställare efter beslutat att inte medverka på Fotomässan 2015. I år hittar du dom i monter B16:07.

Om du åker till Älvsjömässan så befinner du dig väldigt nära Snösätragränd och när du tröttnat på att gå omkring i mässhallen kan du åka ner hit och njuta av väldigt vacker gatukonst. Hela området Snösätragränd är en utställning i en klass för sig och här kan du vandra runt i timmar och njuta av artisternas konstnärlighet och finess.

Läs mer i det här inlägget för att få en försmak från området. Målningarna ändras och uppdateras löpande så det ser med största sannolikhet inte likadant ut där nu som när jag var där 2015: Grafitti i Snösätragränd

Fotomässan i Älvsjö 2016 - Ludwig Sörmlind

 

Relaterat innehåll