Fotografering i Näsviken – Ett stenkast från Karlshamns Centrum

Uppdaterad 8 september, 2017

Ett stenkast från BTH i Karlshamn ligger Näsviken. Utvandrarmonumentet och strandpromenaden är saker som de flesta Karlshamnsbor antingen känner igen eller har någon sorts relation till. Passar man på att ta en promenad längs med strandpromenaden med utgång från Näsviken kommer man till slut fram till Väggahamnen.

Strandpromenaden är en fantastisk sträcka och jag rekommenderar varmt en promenad om du någon gång känner att du behöver lite friskluft men inte riktigt vet var du ska ta vägen.

Parkeringsmöjligheter vid Näsviken

När jag åker in till Näsviken parkerar jag antingen på besöksparkeringen alldeles intill grönområdet, skulle det råka vara fullt finns det nästan alltid parkeringar längs vägen som går alldeles bredvid Rosengården strax intill.

Om dessa parkeringsplatser också skulle vara fulla finns det alltid någonstans du kan parkera på Östra Piren eller i närheten däromkring.

Från parkeringsplatsen är det bara ett par steg till du når strandpromenaden och den vackra naturen bara ett stenkast från Karlshamns stadskärna.

Näsviken

Bilderna i det här inlägget är fotograferade med min första digitala systemkamera. Modellen var Canon EOS 1000D och det här var kameran som lät mig ta mina första stapplande steg inom den digitala fotograferingens värld. Innan dess hade jag bara fotograferat med film och känslan av att direkt kunna se i kamerans display hur bilden blev var ganska revolutionerande.

På kameran hade jag ett enbensstativ för att få till en viss stabilitet utan att behöva bära omkring på ett tungt trebensstativ. Vid det här laget har jag införskaffat ett lättare stativ som därför alltid får följa med ut på fototurer.

Näsviken Karlshamn

Då en Canon EOS 1000D som mest kan ta 3 exponeringar i Auto Exposure Bracket så är det just 3 exponeringar som bilderna består utav. Dessa är sedan sammanbyggda i Photomatix Pro och till sist efterbehandlad i Photoshop CC.

Jag har börjat gå ifrån bildstilen en aning i det här inlägget och istället för extremt detaljrika bilder som kanske inte riktigt stämmer överens med verkligheten alla gånger har jag börjat se de olika exponeringarna som en möjlighet att fånga hela det dynamiska omfånget i en scen och i bildbehandlingen sedan försöka bygga ihop det till en representativ bild utav verkligheten.

”Men så ser det inte ut i verkligheten”

Med det sagt så ska jag inte påstå att jag gärna överdriver färger, kontraster och lägger till diverse andra ”förbättringar” i mina bilder för enligt mig är realism inte det primära när det kommer till fotografering. Eller när det kommer till skrivande eller vilken annan kreativ sysselsättning som helst. Poetisk frihet ska man aldrig förringa.

Vill du lära dig mer om hur jag fotograferar och framförallt bildbehandlar mina HDR-bilder?

Klicka här för att läsa en guide till HDR på svenska.

Dela:

Tack för att du kommenterar!