Fototräff tema Byggnader med Foto Karlshamn

De uppskattade fototräffarna tillsammans med Foto Karlshamn har dragit igång igen och det verkar som om hösten kommer vara full av aktiviteter. Första gången jag vågade mig iväg till en träff var förra året och temat för kvällen då var blixtfotografering. Då visste jag inte mer om blixtar än vad jag sett på YouTube och jag kan villigt erkänna att jag inte kommit speciellt mycket längre nu.

I onsdags var temat för kvällen Byggnader och platsen för träffen var industrihotellet i Svängsta. Här ligger också Mariebergs kraftverk men det ser det inte ut att göra så värst länge till. För att förbättra den biologiska mångfalden i Mörrumsån och underlätta fiskvandringen från havet kommer kraftstationen rivas. Dock tidigast 2017. Solen hade precis gått ner när jag körde in på området och fick syn på en medfotograf till träffen. Efter ett par minuter hittade vi resten av gänget som hade samlats nedanför kraftverkets dammluckor. Mörkret kröp hastigt över oss och jag var nöjd över att jag fått med mig mitt stativ.

Ett par bilder av byggnader fick jag med mig hem på minneskortet och dessa hittar du här nedan.

Bett om lov

Vi hade tillåtelse att vistas i området under vår fototräff, huruvida det är fritt fram för allmänheten att springa omkring runt kraftverket låter jag vara osagt.

Om du är nyfiken på var bilderna är tagna hittar du området på den inbäddade kartan längst ner i inlägget.

Mer läsning för den nyfikne

Vill du läsa mer om kraftverkets vara eller icke vara kan du förkovra dig i ämnet här nedanför:

Svängsta industrihotell

Om man kommer från Karlshamn kör man lättast in via avtagsvägen mitt emot Gulf-macken innan själva samhället uppenbarar sig. Om du ser Svängsta Bibliotek på din högra sida har du kört för långt.

Titta gärna in på Foto Karlshamn för att se de andra fotografernas bilder. Vill du följa med på en träff så är du mer än välkommen!

2 tankar på “Fototräff tema Byggnader med Foto Karlshamn

  1. Härlig bild där byggnaden speglar sig i vattnet :) Jag har varit på många övergivna industriområden, kraftverk, både verksamma och nedlagda, stenbrott, etc. Inga skyltar som hindrat mig att ta foto, inga stängsel heller för den delen :D

    • Jag gillar det övergivna. Tyvärr håller väl sig saker inte övergivna särskilt länge nuförtiden så det gäller att passa på när man hittar något.

      När jag hittade ner i källaren på min gamla övergivna skola för en herrans massa år sedan sprang jag på den största bilbanan jag någonsin sett.

      Men det har jag inga bilder av tyvärr.

Tack för att du kommenterar!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: