Foto Karlshamn – Kofsa blev årets första träff

Ett säkert vårtecken är när medlemmar i landets alla fotoklubbar hänger in vinterkläderna i garderoben, dammar av kameror och objektiv samt sätter kamerabatterierna på laddning.

Foto Karlshamn stämde till träff via Facebook och jag tvekade in i det sista på grund av det dåliga vädret. Regn, rusk och kyla har även det sin plats i tillvaron men just den här dagen var jag inte särskilt sugen på att smyga omkring i snålblåst på såphala klippor i mina sladdriga kängor.

Kofsa och det dåliga vädret

På förmiddagen samma dag som fototräffen skulle gå av stapeln såg det ut att vända en aning. Regnet upphörde och till slut visade väderprognosen en försiktig liten sol bakom ett litet moln och jag bestämde mig för att åka dit.

Det gjorde tyvärr bara en enda medlem till av den lösa sammanslutna gruppen människor som samlas runt gruppen på Facebook.

Det visade sig gå ganska bra ändå och efter att ha pratat igenom den gångna vinterns vedermödor samt konstaterat att vi nog inte skulle bli fler, plockade vi fram vår fotoapparatur och satte igång.

Kofsa i solnedgången med Foto Karlshamn - Ludwig Sörmlind
En regnskur hjälpte till att färga himlen vackert orange.
Kofsa i solnedgången med Foto Karlshamn - Ludwig Sörmlind
Ett par kanoter i solnedgången vid Kofsa.
Kofsa i solnedgången med Foto Karlshamn - Ludwig Sörmlind
Solen kämpade sig fram genom molnen och bjöd på en vacker solnedgång.

Det ständiga blåshålet

En sak kom vi ganska snabbt överens om, det spelar ingen roll när man åker ut till Kofsa. Det blåser nästan alltid. Så även denna gången. En kik i bildarkivet låter göra gällande att jag visserligen har fångat vindstilla kvällar här men de tycks vara tämligen sällsynta.

360 graders panorama över Kofsa Nabbe

Se dig omkring med hjälp av panoramabilden här nedanför. Snurra dig omkring i bilden med hjälp av fingret eller din datormus.

Du kan också fotografera sådana här bilder med din mobiltelfon, läs mer om hur du gör här: 360 grader med mobiltelefon

Kofsa är nästan på hemmaplan så jag hann precis hem från jobbet innan det var dags att bege sig. Letar du efter en vacker plats i omgivningarna runt Karlshamn så kan jag inte tänka mig något bättre än att bege sig ut till Kofsa, även om det kanske blåser lite ibland. Hit kan man bege sig även om just fotograferande inte står högst på agendan.

Sol, bad och grillplatser står till förfogande om inte den vackra naturen räcker för att locka ut dig hit.

Du hittar mer information om Kommunens verksamhet i friluftsområdet på någon av dessa länkar:

Karlshamns Kommun – Kofsa nabbe
Karlshamns Kommun – Kofsa friluftsbas

Jag vet att många brukar besöka den här platsen men de gånger jag har varit här har jag nästan alltid varit här alldeles ensam. Har du egna bilder från Kofsa att dela med dig av? Gör gärna det i kommentarsfältet här nedanför.

Relaterat innehåll

%d bloggare gillar detta: