Foto Karlshamn – Kofsa blev årets första träff

Ett säkert vårtecken är när medlemmar i landets alla fotoklubbar hänger in vinterkläderna i garderoben, dammar av kameror och objektiv samt sätter kamerabatterierna på laddning.

Foto Karlshamn stämde till träff via Facebook och jag tvekade in i det sista på grund av det dåliga vädret. Regn, rusk och kyla har även det sin plats i tillvaron men just den här dagen var jag inte särskilt sugen på att smyga omkring i snålblåst på såphala klippor i mina sladdriga kängor.

Kofsa och det dåliga vädret

På förmiddagen samma dag som fototräffen skulle gå av stapeln såg det ut att vända en aning. Regnet upphörde och till slut visade väderprognosen en försiktig liten sol bakom ett litet moln och jag bestämde mig för att åka dit.

Det gjorde tyvärr bara en enda medlem till av den lösa sammanslutna gruppen människor som samlas runt gruppen på Facebook.

Det visade sig gå ganska bra ändå och efter att ha pratat igenom den gångna vinterns vedermödor samt konstaterat att vi nog inte skulle bli fler, plockade vi fram vår fotoapparatur och satte igång.

Kofsa i solnedgången med Foto Karlshamn - Ludwig Sörmlind
En regnskur hjälpte till att färga himlen vackert orange.
Kofsa i solnedgången med Foto Karlshamn - Ludwig Sörmlind
Ett par kanoter i solnedgången vid Kofsa.
Kofsa i solnedgången med Foto Karlshamn - Ludwig Sörmlind
Solen kämpade sig fram genom molnen och bjöd på en vacker solnedgång.

Det ständiga blåshålet

En sak kom vi ganska snabbt överens om, det spelar ingen roll när man åker ut till Kofsa. Det blåser nästan alltid. Så även denna gången. En kik i bildarkivet låter göra gällande att jag visserligen har fångat vindstilla kvällar här men de tycks vara tämligen sällsynta.

360 graders panorama över Kofsa Nabbe

Se dig omkring med hjälp av panoramabilden här nedanför. Snurra dig omkring i bilden med hjälp av fingret eller din datormus.

Du kan också fotografera sådana här bilder med din mobiltelfon, läs mer om hur du gör här: 360 grader med mobiltelefon

Kofsa är nästan på hemmaplan så jag hann precis hem från jobbet innan det var dags att bege sig. Letar du efter en vacker plats i omgivningarna runt Karlshamn så kan jag inte tänka mig något bättre än att bege sig ut till Kofsa, även om det kanske blåser lite ibland. Hit kan man bege sig även om just fotograferande inte står högst på agendan.

Sol, bad och grillplatser står till förfogande om inte den vackra naturen räcker för att locka ut dig hit.

Du hittar mer information om Kommunens verksamhet i friluftsområdet på någon av dessa länkar:

Karlshamns Kommun – Kofsa nabbe
Karlshamns Kommun – Kofsa friluftsbas

Jag vet att många brukar besöka den här platsen men de gånger jag har varit här har jag nästan alltid varit här alldeles ensam. Har du egna bilder från Kofsa att dela med dig av? Gör gärna det i kommentarsfältet här nedanför.

8 tankar på “Foto Karlshamn – Kofsa blev årets första träff

  1. Härliga foton, Ludwig! Vi i Fjälkinge fotoklubb har träff varje tisdag och antingen är vi ute och fotar någonstans eller träffas vi i klubblokalen. Att vara medlem i en fotoklubb är väldigt givande, man lär sig mycket också. Kan tänka mig att alla medlemmars samlade kunskap gör att vi tillsammans kan det mesta inom fotografering. Jag har bara hållit på i några år men lärt mig mycket. Jag fotograferar numera allt i HDR där det går, och det är mycket din förtjänst, Ludwig. Det jag vill lära mig är att redigera mina HDR bilder i Photoshop i ”HDR-stil” men har inte det tålamodet…

    • Jag är inte med i någon riktig fotoklubb ännu. När jag skriver Foto Karlshamn menar jag gänget som samlas på Facebooksidan med samma namn. Det är en offentlig grupp som vem som helst kan gå med i så länge man sysslar med något som är någorlunda relaterat till foto och Karlshamn.

      Kul att höra att du fotar mest i HDR tack vare mig. Om du vill börja använda Photoshop lite mer med dina olika exponeringar kan du ladda ner Nik Collection av Google.

      Det är en samling plugin som en gång i tiden kostade pengar men som nu är gratis. Jag har dålig koll på vilka versioner av Photoshop som stöds men jag använde det senast förra veckan. Där kan du på ett snabbt och lätt sätt få till HDR-effekten på dina sammanslagna bilder, och till viss del även enstaka exponeringar. https://www.google.com/nikcollection/

  2. Tack för länken, Ludwig! Kanonbra tillägg till Photoshop! Finns många olika stilar att välja på, och man kan ju även redigera en del själv. Använde det på ett panorama jag tog i HDR med 12 foton och 36 exponeringar. :) Nu ska jag bara komma på att få in fotot i Camera Raw eller Lightroom direkt utan att spara fotot, om det går. :)

Tack för att du kommenterar!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: