Första advent och julkaffe

Video och videoproduktion är inte något som jag sysslar med varje dag. Jag är ett stort fan av film av alla de slag och jag tycker att det är ett otroligt bra sätt att berätta en historia eller bara förmedla en känsla. Fenomenet vlogg är något som verkligen har slagit igenom på senare år och det finns idag åtskilliga människor som helt livnär sig på att i videoform dela med sig av sin vardag.

Jag använder i första hand min kamera för stillbildsfotografering men då och då slår jag över lägesväljaren från foto till video. Idag var en sådan dag, det är första advent, regnet smattrar mot vindrutan och jag börjar få slut på opublicerade bilder att arbeta med i Photoshop.

I vanliga fall hade jag vid det här läget laddat kameran, tagit mig ut i naturen och fyllt minneskortet men sviterna av min operation för ett par veckor sedan tvingar mig än så länge att hålla mig på någorlunda stadig mark. Snart har jag läkt ihop såpass väl att jag återigen vågar mig in i skog och mark men fram tills dess håller jag mig inomhus.

Läs mer: Hudcancer – Jag har fått en diagnos

Jultraditioner

Jag är varken speciellt kristen eller traditionsbunden men en sak återkommer jag till år efter år. Zoégas Julkaffe. Årets kaffeblandning är väldigt välsmakande, nästan i klass med förra årets. Smakerna för året är smörkola och fikon och hur lustigt det här är än låter så gifter sig smakerna fantastiskt bra i munnen.

Mängden kaffe som konsumeras i mitt hushåll är stor. Anledningen till det här kan ha att göra med mina finska gener. Precis som tidigare år är det finnarna som dricker mest kaffe per person och år. 9,9 kg närmare bestämt. Med finska föräldrar fick jag tidigt uppleva kaffets storhet och vid det här laget har jag hunnit med att smaka av en stor del av alla kaffesorter- och smaker på marknaden.

Filmen i det här inlägget ligger strax över minuten i längd vilket jag tycker är alldeles lagom för sociala medier. Jag har försökt använda någorlunda korta klipp och en passande musik för ändamålet.

Musiken är licensierad under Attribution 4.0 International (CC BY 4.0) och heter Go Tell It On The Molehill av Doctor Turtle.

Relaterat innehåll