Flyktiga sommarminnen och vinande höststormar

De första höststormarna har börjat vina utanför husknuten och det börjar bli läge att se tillbaka på de varma sommardagarna som nu definitivt är förbi. Det här året har jag många glada, varma minnen med mig in i den kalla årstiden vi nu står inför även om sommarvädret i år inte bjöd på några rekordvarma temperaturer.

Varmt väder är inte ett måste för att skapa härliga sommarminnen. Jag sitter för tillfället och bläddrar igenom mängder utav bilder från sommaren och det räcker med en snabb blick för att jag ska kastas tillbaka till kvällen intill den brusande Trollforsen eller den fantastiska dagen som tillbringades uppe på Stekenjokk där vi var helt ensamma utan vare sig andra bilar, renar eller samer.

Bilder är magiska på många sätt och vis. Inte bara för effekten dom kan ha på oss när vi träffar rätt med färg, form och komposition. En bild är ett fruset ögonblick och ett bildligt bevis av ett ögonblick som aldrig någonsin kommer kunna upplevas igen. Jag har bilder på min hårddisk som är väldigt många år gamla men det räcker med att jag öppnar bildmappen för att med ens färdas tillbaka alla dessa år i tiden till tidpunkten då bilden togs.

I stillhet och ensamhet uppe på Stekenjokk - Ludwig Sörmlind
I stillhet och ensamhet uppe på Stekenjokk – Ludwig Sörmlind
Solen som knappt ville gå ner - Ludwig Sörmlind
Solen som knappt ville gå ner – Ludwig Sörmlind

En av mina favoritbilder från min sommar ser du i det här inlägget. Långt borta i bakgrunden skymtar du husbilen som tog oss från Mörrum, till Karesuando och tillbaka igen.

Läs mer: 876 meter över havet

På en av få stenar uppe på kalfjället vid Stekenjokk sitter min fru sedan snart 10 år och njuter av stillheten tillsammans med våra två hundar.

Relaterat innehåll