Uppdaterad 23 september, 2016

Det börjar rycka lite i sportfiskartarmen. Man möts av en pigg vårsol i ögonen när man kliver ut på trappen och stänger dörren bakom sig. Samma glada sol skiner när det är dags att bege sig hemåt och man börjar kunna övertyga sig själv om att de mörka månadernas tid äntligen är över för den här gången. Detta reagerar folk väldigt olika på. Vissa börjar idka älskog till höger och vänster som om de vore tonåringar. Andra kan inte slita sig från att rusa ut i trädgården och börja påta. Själv vill jag fiska.

YouTube går varmt där jag slukar allt nytt som människor som är mycket klurigare och påhittigare än vad jag är har hittat på under månaderna då det varit både för kallt och mörkt för en vardagsfiskare som jag själv. Rullar smörjs upp och om behov finnes spolas nya fräscha linor på spolarna. Gummistövlar kollar efter läckage och ett allmännt glatt humör infinner sig.


Två relativt korta fisketurer har jag hunnit med än så länge i år och jag har varit allt annat än ensam. I söndags tog vi oss ner till Sternö och dess hala klippor. Raskt blev jag omringad till både höger och vänster av plirande sportfiskare i dess vilda jakt på havsöringen som jag har fått berättat för mig simmar såpass nära land just nu och ett litet tag framöver så att vi som inte är begåvade med en båt har en chans att få en på kroken.

1024px-Pike_fishing_in_Finland

Några fiskar har det inte blivit men mycket sol, mycket frisk luft även om vindarna kunde ha mojnat en aning. Speciellt i söndags. Nåväl, Abu Shoppen i Svängsta börjat hålla öppet på tider då man som en arbetande karl har en chans att ta sig dit i mitten på mars och då fylls draglådorna på igen.

Skitfiske på er!

PS! Tyvärr har jag inte haft den stora äran att landa gäddan på fotot. Det en typisk finsk gädda och fotot är taget av användaren SeppVei på WikiPedia.

Tack för att du kommenterar!