Fiskepremiär Mörrumsån 2016

För 76:e gången i ordningen var det åter dags för att skjuta igång sportfiskepremiären vid vackra Mörrumsån klockan 09.00 en vacker lördag i mars. Många är gångerna då jag har tänkt mig gå ner till ån och njuta lite av vårsolen men det har aldrig riktigt blivit av, antingen har jag inte varit hemma eller så har jag sovit igenom det hela eller så har jag helt enkelt bara glömt det bara för att vakna av det sedvanliga kanonskottet.

Eftersom jag har den stora glädjen att bo ett normallångt tvåhandskast från ån har jag gått runt i omgivningarna ganska mycket sedan vi flyttade hit.

Malin, som har något bättre lokalsinne än mig, tipsade mig om att gå över gångbron vid Kungsforsen och sedan hitta en lämplig glänta i skogen med fri sikt mot kanonen. Du hittar en karta längre ner. Sagt och gjort, jag hittade en folktom yta bredvid ett träd och var uppställd och klar i god tid innan klockan 09.00.

Här stod jag ganska bra och de enda människorna som jag hade runt omkring mig var nyfikna Mörrumsbor och andra intresserade som mest verkade stå och vänta på kanonsmällen. Själva sportfiskarna hade positionerat ut sig på helt andra platser än där jag stod. Här kan nog den sportfiskeintresserade få ett tips eller två om var man ska blöta ner sin fluga i Mörrumsån.

Resultatet ser ni i filmen nedan.

Bilderna till timelapsefilmen har jag tagit med hjälp av Magic Lantern och dess inbyggda intervallometer. Den första sekvensen består av dryga 600 bilder tagna med 2 sekunder mellan varje och den sista sekvensen består av cirka 400 bilder.

Läs mer: Magic Lantern – Mer funktioner till din Canon systemkamera utan kostnad

Besök gärna min sida på Youtube för att se fler filmer som den här.

Fiskepremiär i bilder

Välkommen till Mörrum och vårt världsberömda fiske. Vacker natur och trevliga människor är vad som kommer möta dig. Bli inte rädd om du ser en skäggig man i gubbkeps med kameran i högsta hugg när du går omkring längs med strandkanten, det är förmodligen bara jag.

Hitta till Mörrumsån

På kartan ser du var jag stod när jag tog bilderna vid fiskestarten, resten av bilderna är tagna längs med stigen nedåt.

Relaterat innehåll