Fiskare mot strömmen

Som av en händelse snubblade jag in på en blogg som hämtar den största delen av sitt innehåll från Karlshamn där även många av mina foton kommer ifrån. Denne blogg skrivs och drivs av en Stig Eriksson och han fotograferar gatufoto.

Det är en fascinerande fotografistil och något som jag förmodligen inte kommer våga mig på att pröva, i alla fall inte i Karlshamn. Stig gör det med den äran och en länk till hans blogg hittar du längre ner på sidan.

Jag dröjde mig kvar länge på bloggen och kollade igenom gamla inlägg från 2013 till dags datum. Vem vet, kanske skulle jag se mig själv eller någon jag känner på bild? Ett par kända ansikten dök upp bland de många bilderna och jag kände mig inspirerad. Hur Stig fotograferar vet inte jag men jag tror inte att han trycker upp en DSLR i ansiktet på hans tilltänkta motiv.

Mellan lördagens regnskurar passade jag på att ta med mig den gamle hunden och strosa längs Mörrumsån för att samla tankarna lite. På axeln hängde kameran och då den gamle visade att han nog skulle behöva stanna och hämta andan ett par minuter knäppte jag av ett par bilder på omgivningarna. Vi var långt ifrån ensamma där vi gick och man såg verkligen hur folket runt omkring oss blev på sin vakt varje gång jag greppade kameran.

En fiskare som förmodligen inte hade en aning om att jag stod på andra sidan vattendraget stod och jagade en fisk på ett väldigt koncentrerat område, denna man fick bli mitt offer. Bilden ser ni nedan.

Flugfiskare med vadarbyxor i Mörrumsån - Ludwig Sörmlind
Flugfiskare med vadarbyxor i Mörrumsån – Ludwig Sörmlind

Inget HDR den här gången, däremot är fotot taget med Magic Lanterns Dual-ISO-funktion påslaget för att öka upp det dynamiska omfånget en aning.

Läs mer: Magic Lantern – Mer funktioner till din Canon systemkamera utan kostnad

Stigs gatufotoblogg hittar ni här. Stig Eriksson Street Photography