Solnedgång bakom tjocka moln

Solnedgång bakom tjocka moln - Ludwig Sörmlind

Uppdaterad 17 april, 2017

Precis som i det förra inlägget är platsen för bilden i det här inlägget vackra Sternö strax utanför Karlshamn. Jag hintade i tidigare nämnda inlägg om att det fanns en viss chans (risk?) att ytterligare en bild eller två skulle kunna leta sig ut från minneskortet och visst blev det så.

Den här bilden är tagen ungefär samtidigt som bilden i det förra inlägget men just vid det här tillfället var solen helt gömd bakom molnen. Men skam den som ger sig. Fortsätt läsa ”Solnedgång bakom tjocka moln”

Vikten av att ta med sig kameran

Uppdaterad 17 april, 2017

Jag följer många fotografer som år efter år lyckas med konststycket att ta minst ett foto varje dag. De tar inte bara ett foto rätt upp och ner med mobilen utan de använder sin vanliga systemkamera, släpar omkring på stativ och diverse olika objektiv nästan var de än går.

Dit har inte jag kommit riktigt än men en sak har jag snappat upp. Så länge jag har med mig min kamera så är chansen 100% större att jag faktiskt lyckas ta en bild än om jag hade lämnat kameran hemma.

För någon dag sedan tog jag en omväg hem via vackra Sternö. Det var antingen Sternö eller att åka till Konsum för införskaffande av potatis. Av dessa två alternativ valde jag det första. Fortsätt läsa ”Vikten av att ta med sig kameran”

Vårens vackraste solnedgång

Vårens vackraste solnedgång - Ludwig Sörmlind

Uppdaterad 17 april, 2017

Sternö och omgivningarna däromkring återvänder jag till ofta, det har du säkert sett om du har besökt bloggen tidigare. Smultronställen och platser man gärna återvänder till ofta har vi nog allihop, Sternö är ett av mina och Bilkyrkogården i Ryd är ett annat. Mer om den platsen kommer i ett senare inlägg.

Jag hade tur med både väder, vind och molnighet och jag är väldigt nöjd med hur bilderna blev. Dessa bilder är tagna dagarna innan badbryggan lades i och jag var ganska ensam där jag stod.

En av tjusningarna med landskapsfotografering och framförallt solnedgångar är att man aldrig riktigt kan vara säker på vad som väntar en. Du kan mötas av en ganska dimmig tråkig havskant men som på bara ett par minuter spricker upp i en otroligt vacker och färgglad solnedgång men det kan lika gärna inte bli något vidare bra av det hela alls.

Ibland kanske det till och med lönar sig att titta bort mot solen och fånga något helt annat än just solen. Landskapsfotografering är föränderligt och det är därför som jag är så fascinerad av det. Fortsätt läsa ”Vårens vackraste solnedgång”

Januarivindar och missade solnedgångar

Sternö Kölöverken - Ludwig Sörmlind

Uppdaterad 23 september, 2016

Januari är väl ingen månad som man tänker på med värme och glädje direkt. Snö, blåst och allmänt skitväder är det första jag tänker på när jag hör månaden Januari. Februari är väl inte så himla mycket bättre den. Här nere i Blekinge får man nästan slå upp snö på Wikipedia för att få sig en skymt av det vita.

Chasing Sunsets

Jag har försökt jaga rätt på lite solnedgångar med blandat resultat. Ett par nya jaktmarker har provats ut. Ute på udden vid Sternö hittade jag en liten utkiksplats med lite bänkar, en grill och en härlig utsikt om moder natur visar sig på det hållet. Det här gången ville det sig inte riktigt så som jag hade tänkt mig.

Läs vidare om jakten

Höstfärger

Uppdaterad 23 september, 2016

Hösten brukar vara färgernas årstid. Man brukar i lugn och ro kunna lulla omkring med sin kamera och fånga de mest fantastiska vyerna nästan helt utan att försöka. I Blekinge tycks hösten bara ha stannat en kort stund, nyst till och blåst iväg alla vackra löv. Kastanjeträdet på tomten som i vanliga fall brukar löva ner hela tomten verkar ha tappat alla sin löv någon annanstans.

Vissa år börjar träden gulna redan i september och håller sig röda och vackra i flera månader. Detta år verkar det inte som att det blir så himla mycket roligare än så här. Detta till trots tog jag kamera, fru och hundar och for till kusten i jakt på lite färg. Någon vidare färg fann vi inte, däremot dimma i massor och hårda vindar.

Karga Klippor

Fortsätt läsa ”Höstfärger”

HDR Sternö Sandvik Karlshamn

Uppdaterad 23 september, 2016

I takt med att dagarna går börjar bli hög tid att tänka på att få ner båten i sjön. Sveriges somrar är inte de längsta i världen direkt och de få vackra sommarkvällar man får i detta nordiska land får man se till att ta vara på. Dock är det inte alla båtar som hamnar i vattnet. Kör man förbi en båtuppställningsplats i augusti är det alltid några stackars båtar kvar uppe på land.

I Karlshamn finns det, precis som i många andra städer, många båtar som aldrig får se vattnet. Tar man en promenad längs någon av alla stränder som kantar Blekinge hittar man fler än en liten eka som ligger och förtvinar bort. Här kommer ett par bilder på sådana. Båtarna på bilden ligger vid Sternö Sandvik och Elleholm.

Fortsätt läsa ”HDR Sternö Sandvik Karlshamn”