En titt i arkivet

Uppdaterad 23 september, 2016

Jag tror att alla sitter på ett gäng bilder som de aldrig får till så där klockrent som de vill ha de. Eller så har de hamnat i någon slags diversemapp tillsammans med mängder av bilder från födelsedagar, studentmottagningar och allsköns solnedgångar. Jag vet att jag har många sådana bilder liggande. Här bjuder jag på ett par av dessa som har legat på hårddisken och samlat damm. Vissa har jag försökt göra något vettigt med tidigare men det har alltid slutat med att jag avbrutit halvvägs in och istället tagit mig för någon annan bild.

I takt med att hårddiskar blir både större och billigare vilket gör att man får mer och mer plats för att lagra alla sina nästan-hyffsade-bilder slutar högen förmodligen aldrig växa. Själv försöker jag vara hård som sten redan vid importen av bilderna till datorn men jag lyckas sällan slänga något på riktigt. Problemet för mig är att ögonblicket på just den här halvsuddiga bilden jag sitter och tittar på aldrig kommer igen och ingen kommer kunna uppleva den precis så som jag gjorde den. Slänger jag bilden slänger jag chansen att kunna dela min upplevelse med någon annan.

Fenomenet kallas tydligen för loss aversion och Mattias på Moderskeppet har skrivit mer om det här.

Dalarö Hamn

I takt med att jag lär mig mer och programmen jag använder blir mer kapabla tänkte jag att det kunde vara kul att se vad jag kan göra med foton som jag innan bara har snuddat vid. Antingen har det tidigare inte blivit alls så som jag tänkt mig eller så har det varit för mycket ghosting i bilderna och jag har helt enkelt gett upp i brist på kunskap och ork.

Titta gärna in på min Flickr-sida där jag har sparat foton under ganska lång tid, min allra första HDR-bild som jag var löjligt stolt över direkt när jag knäppte av den en vinterafton ligger bland mycket annat där för allmän beskådan.

Tyresta By

Skåneåker

Edsberg Stockholm

Gålö Solnedgång

Märk väl att alla mina Flickr-foton och likaså bilderna här på bloggen är licensierade under en Creative Commons-licens som tillåter att du laddar ner mina bilder och använder dom till nästan precis vad du vill inom lagens och moralens gränser så länge du anger att det är jag som tagit fotot och att du licensierar ditt verk på samma sätt. Kommersiell användining är inte tillåtet. Läs mer här om du är nyfiken på Creative Commons-licenser.

Dela:

Tack för att du kommenterar!