En blåsig helg i Blekinge

Helgen som precis har varit gick över lika snabbt som den började. Söndagen bjöd på lite fint väder så tillsammans med fru, hund och en nybryggd kanna kaffe begav vi oss ut på äventyr mot de småländska skogarna. Många fina vyer bjöds vi på och till och med en förskrämd älg som rusade omkring mellan trädstammarna.

Var vi befann oss mer exakt vet jag inte då vi passerade orter och byar som jag aldrig ens hört talas om. En och annan portal passade vi på att knipa till oss där vi for omkring. Det gäller att passa på att njuta medan man kan. Är man inget stort fan av snö, slask och kyla gäller det att vara ute så mycket som möjligt i naturen.

Frågan är hur många fina höstdagar vi har kvar det här året egentligen, de orange-gula bladen sitter nog inte så där väldigt hårt fast på träden så när förvinterns stormar drar in så blir det nog till att titta på kala grenverk resten av året.

Under lördagen smet jag in till staden och gick omkring i någon timme, detta var jag ganska ensam om. Någon slags fest nere på Flottans Män tycktes vara på gång att börja och runt strandpromenadens början vaggade en hel flock ankor runt och tiggde bröd.

Båtsäsongen tycks vara över för de flesta och varven börjar fyllas av presenningsinklädda båtar av diverse storlekar. Bilderna i det här inlägget är alla tagna i området runt Rosengården och Näsviken. Kika runt på kartan nedan om du är nyfiken.

Relaterat innehåll