Elleholms Badplats i mellandagarna

Så här i mellandagarna när vi bokstavligt talat står på tröskeln till ett helt nytt år brukar vädret bjuda på både en och annan minusgrad vid den här tiden på året. Istället bjuds vi på så många plusgrader att det lika gärna hade kunnat vara maj och min del av landet andas ut efter stormen Urds härjningar.

Personligen märkte jag inte av stormen Urd mer än att det fladdrade lite i kåpan som täcker vår skorsten men för mina grannar nere i Skåne gick det inte lika bra. Jag vaknade till nyheten att 3000 hushåll var utan el och jag mindes den förra stormen som plågade vår kust då jag tillsammans med fru vackert fick bege oss in till Karlshamn för att få i oss vårat morgonkaffe.

I skrivande stund står det den 27:e december i almanackan och under eftermiddagen tog fotolusten över och jag kände mig nästan tvungen att bege mig ut för att föreviga någonting. Trots en gemensam överenskommelse med min fagra fru om att vi i år inte skulle ge varandra några julklappar knackade en förvirrad Postnord-chaufför på dörren vid 11-tiden på förmiddagen.

Tanken var nog att han skulle varit här INNAN julafton men ibland går det inte riktigt som man planerat. Tillsammans med ett gäng julkort, bland annat det här från gänget på Moderskeppet, som även de kanske borde ha varit här innan jul stod han med en liten låda i handen och bad om en signatur på sin lilla signaturapparat.

Julkort från Moderskeppet - Ludwig Sörmlind

En signatur fick han och jag blev glatt överraskad av innehållet. I det lilla paketet hittade jag en L-bracket från 3 legged thing och den här var jag bara tvungen att testa under fältmässiga förhållanden.

Helt plötsligt fann jag mig återigen sittande i bilen med kameraväskan i baksätet utan någon vidare tanke på vart jag skulle ta vägen. Den sjunkande solen fick mig att förstå att det gällde att bestämma sig kvickt om jag ville hinna fotografera någonting i dagsljus överhuvudtaget.

Jag styrde kosan mot Elleholms vackra badplats där jag stannade bara en liten bit från parkeringen. Ett vajande hav av gulnad vass tornade upp sig framför mig med den varmt lysande solen som bakgrund.

Klicka på bilden för att se en större version.

Elleholms Badplats i mellandagarna - Ludwig Sörmlind

 

Bilden består av två exponeringar. För säkerhets skull tog jag 5 exponeringar med 1 EV mellan varje men i bildbehandlingen användes bara 2 av dessa. En där vassen i förgrunden var någorlunda rätt exponerad och den andra där himlen var korrekt exponerad.

Elleholms badplats hittar ni på kartan i slutet på inlägget. Under sommarmånaderna är den frekvent besökt av glada badgäster så för dig som vill fotografera spegelblankt vatten kan det vara bättre att ta avtagsvägen rakt fram precis innan du kör in till parkeringen. Där har du större chans att få vara ifred.

Om vi inte hörs innan 2016 hunnit bli 2017 vill jag ta tillfället i akt att önska dig ett riktigt gott nytt år och god fortsättning!

1 tanke på “Elleholms Badplats i mellandagarna

Tack för att du kommenterar!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: