Elleholm – Solnedgång utan sol

Det är långt ifrån varje dag som världen visar sig från sin allra bästa sida, och tur är väl det egentligen. I det långa loppet hade landskapsfotografering varit långt mindre attraktivt om efter varje fototripp hade minneskortet fullt av 100%-iga kanonbilder.

Att ta bättre och och bättre bilder är något jag strävar efter precis som du också gör men gångerna när man kommer hem med bilder som känns lite sådär blaha återkommer ändå med jämna mellanrum.

Hur kommer man rätta till det här? Jag har en idé och den är ganska simpel.

Jag tror att det handlar om att helt enkelt fortsätta fotografera. När jag med skälvande händer plockade upp en kamera för första gången sprang jag omkring som en vettvilling utan att ägna någon vidare tanke på vilket håll jag riktade kameran.

Ibland blev det bra, för det mesta blev det sådär och några gånger då och då blev det uselt. Men jag var glad ändå.

Tar jag usla bilder idag blir jag inte särkligt glad, men jag uppskattar upplevelsen ändå för om jag tar den till mig på rätt sätt hjälper den mig att från att även nästa bild blir usel. Den kanske till och med blir riktigt bra.

Det handlar om att lära sig av både sina misstag och sina framgångar.

Elleholm känner den vane läsaren igen. Här är ytterligare ett par inlägg från den här vackra platsen alldeles utanför Mörrum.

Det här är en plats som har fastnat hos mig, och jag inser att jag återvänder hit gång på gång på gång. Jag har många sådana här platser. I nästa inlägg ska du få följa med till ytterligare en plats. Den gången lite närmare stan.

 

1 tanke på “Elleholm – Solnedgång utan sol

Tack för att du kommenterar!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: