Ekenäs badplats i Ronneby

Ekenäs strax utanför Ronneby är en vacker plats. Vi som bor och verkar i Blekinge blir snabbt bortskämda med vackra platser och oftast njuter jag av alla dessa platser själv tillsammans med min kamera. Då och då händer det dock att jag tar rygg på någon annan fotograf som har lite bättre lokalkännedom än vad jag har. Jag föddes uppe i 08-området och har många platser kvar att utforska i vackra Blekinge, trots att jag bott här i många år nu vid det här laget. Ekenäs var just en sådan plats.

Magnus på MNBild.se hittar i Ronneby med omnejd som handen i handsken och tillsammans tog vi oss ut till vackra Ekenäs badplats. Jag hade aldrig varit här och hade inte någon aning om att platsen existerade. Vi var ganska ensamma på den lilla badstranden och den spegelblanka vattenytan bröts endast av ett fåtal änder och svanar som hade den dåliga smaken att plaska omkring just precis där vi försöka fotografera.

Ganska snabbt hittade jag en gammal låst låda intill en brygga vilken jag lade på minnet. Solen stod fortfarande ganska högt upp på himlen när vi kom hit och jag ville försöka gånga lite mer färg på himlen.

Kallt vatten i April

Det var inte direkt någon badtemperatur i vattnet så här i april och det var nog en bidragande faktor till att vi fick ha stranden för oss själva. Alldeles intill hittade vi en liten mysig campingplats där ett 30-tal platser fanns till förfogande. Campingsäsongen låg fortfarande i sin linda – i mitten på juli tror jag inte att det är lika lätt att få hela strandremsan för sig själv.

Bilderna i de här inlägget är HDR-bilder och jag har använt mig utav HDR-programmet Oloneo PhotoEngine. Ju mer jag lär mig om HDR och tekniken bakom bildredigeringen desto mindre strävar jag efter att använda mig av olika tonmappningslösningar. Den digitala världen ändras snabbt och det släpps nya versioner av populära programvaror hela tiden. För att hålla sig någorlunda ajour med resten av världen är jag inte främmande för att då och då använda mig av andra program än just Photoshop för mitt bildskapande.

Bilden på den gamla trälådan bredvid bryggan består av 5 olika exponeringar med 1EV mellan varje. Jag använde Oloneo för sammanfogningen av de många exponeringarna och fortsatte sedan i Photoshop för finslipningen.

Läs mer: HDR Guide på Svenska

Bryggan var stadig nog för att gå ut på men för att inte bryta den spegelblanka vattenytan höll jag mig kvar på land. Alldeles intill bryggan hittade jag en gammal ihopsnickrad trälåda av något slag.

Solnedgång från Ekenäs utanför Ronneby - Ludwig Sörmlind

I galleriet här nedanför hittar du fler bilder från samma fototur. När vi hade hittat fram till parkeringsplatsen och till sist tagit oss fram till sandstraden stod solen lågt ner på himlen vilket gjorde att både jag och Magnus fick sätta högsta fart för att hitta kompositioner som vi var nöjda med.

Flera bilder från Ekenäs

Tiden går fort när man har roligt och helt plötsligt var solen borta och den ljusa himlen förbyttes mot en stjärnklar kvällshimmel. Vid det här laget frös vi så mycket så vi redan var på väg tillbaka till värmen i vår bil.

Hitta till Ekenäs Badplats

Ekenäs badplats ligger vackert en liten bit från Ronneby Brunn och du tar dig snabbt och smidigt hit med bil eller cykel. Vi parkerade 300 m bort och promenerade sista biten fram till badplatsen.

Relaterat innehåll

%d bloggare gillar detta: