Drottninggatan från ovan

Drottninggatan talar till mig på något sätt. Det är en av förklaringarna till de många bilderna från gatan som av och till dyker upp både här i fotobloggen eller på Instagram. Anledningen till att det är på det här viset är något oklar men det kan ha att göra med att det är ofta i anslutning till Drottninggatan som jag parkerar de gånger då jag har ärenden i Karlshamn.

Eller så kanske det är någon slags hemlängtan. Drottninggatan i Stockholm skiljer sig faktiskt inte så mycket från den i Karlshamn. Bilden i det här inlägget är som sagt från Karlshamn men det är inte taget i den vanliga vinkeln.

Ingen drönare ännu

Jag är en velig sate, så det planerade inköpet av en drönare låter vänta på sig. Det här fotot är därför taget med min mobiltelefon. Med hjälp av en kranbil och en korg kom jag många meter högre upp i luften än vad jag hade kunnat annars.

Drottninggatan från ovan - Ludwig Sörmlind
Drottninggatan från ovan – Ludwig Sörmlind
Moto G5 Plus, 4.3mm, f/1.7, 1/100 sek, ISO80

Jag hyrde naturligtvis inte en kranbil bara för att ta en bild uppifrån luften – istället passade jag på när jag stod i korgen i ett annat ärende.

Raw i mobilen

Att fotografera i råformat i mobilen går alldeles utmärkt med många olika mobiltelefoner på marknaden, dock inte min. Väl på marken igen laddade jag in bilden i appen Snapseed och gjorde mina sedvanliga ändringar innan jag postade den på Instagram.

Det här gör jag ganska ofta, ibland får jag till och med för mig att öppna Photoshop för att klona bort någonting eller kanske använda mig av något filter eller plugin som jag inte kan göra via telefonen.

Faktum är att det går alldeles utmärkt att sedan ladda upp bilden på Instagram från din dator med hjälp av ett par olika tricks och tekniker.

Läs mer: Ladda upp bilder på Instagram från din dator

Relaterat innehåll

%d bloggare gillar detta: