Fridafors Pappersbruk – Den lilla bron

Kommer ni ihåg att jag för en tid sedan skrev ett inlägg som handlade om Foto Karlshamns fototräff ute vid det gamla nedlagda bruket i Fridafors? Idag fick jag för mig att kika runt lite i bildarkivet efter bilder som jag ännu inte gjort någonting med och i mappen från fototräffen hittade jag denna bild.

Bron på bilden ligger alldeles intill det gamla pappersbruket i Fridafors och  den är precis så liten och knarrig som den ser ut att vara. Bron i sig är kanske inte världens vackraste bro men det lilla hålet som enligt mig bär vissa liknelse med ett tassavtryck gjorde att jag bestämde mig för att packa upp kameran redan ute på bron. Långt bort i fjärran där bron övergår till fastmark står ett stort hus till höger. Här var det låst och igenbommat och jag gjorde inga större försök att ta mig in i huset. Bakom mig på andra sidan bron var det däremot öppet.

Det saknades både fönster och dörrar och tillsammans med de modiga få som hörsammat kallelsen till fototräffen i Fridafors tog jag min kamera och mitt stativ och började utforska omgivningar.a
Fridafors Pappersbruk - Avtrycket i bron liknar ett tassavtryck - Ludwig Sörmlind

Då och då har jag vägarna förbi Fridafors när jag med fru beger oss iväg på olika äventyr i landet, har vi tid över svänger vi gärna över och kör förbi det gamla pappersbruket. Även gamla nedlagda industrier kan vara vackra och det är något med området som gång efter gång får oss att återvända.

Läs mer: 8 bilder från öergivna Fridafors Pappersbruk

Själva bilden är en sammanslagning av 5 olika HDR-bilder som i sin tur består av 3 exponeringar var. På kameran satt som så många gånger förr ett 28 mm objektiv som inte tillät att hela bron fick plats i sökaren samtidigt. De 5 olika exponeringarna lades sedan med hjälp av Lightroom ihop till ett panorama där jag kunde beskära bilden precis som jag ville ha den.

3 tankar på “Fridafors Pappersbruk – Den lilla bron

  1. Häftiga bilder du tagit på det gamla pappersbruket! :). Det var ett finpappersbruk som gjorde kuvert med mera och lades ner i slutet av 80 talet, om jag inte har fel för mig. Jag tycker om alla sorters gamla byggnader, mycket möjligt jag kör dit och smiter in på området :D

Tack för att du kommenterar!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: