Den första vårpromenaden vid Alljungen

Sist jag tog upp min kamera i ett allvarligt försök att fånga någonting med den var i mitten på mars. Ibland blir det liksom så, min energi och kreativa kraft är inte oändlig och när det är för mycket annat som drar åt motsatt håll blir allt annat lidande. Eller som i det här fallet helt pausat.

Men våren och vädret låter inte vänta på sig. Vad som känts som en av de längsta vintrarna som jag upplevt är nu äntligen över och jag börjar få bråttom att sula om till sommardäck. Den försiktiga våren hann knappt knacka på dörren innan den vräkte omkull både dörr och dörrkarm och bjöd på riktig sommarvärme, nästan från ingenstans.

Sveriges trädgård reagerar på värmen

Det lilla landskapet Blekinge svarade fint på värmen och det finns knappt en gren som inte börjar slå ut i blom ute i skog och mark. Vitsippor hittar man i varenda dikeskant, Stockholmarna går man ur huse för att beglo körsbärsträden i Kungsträdgården och jag åker norrut i länet i jakt på något att fotografera.

I eftermiddags hittade jag fram till sjön Alljungen, denna sjö hittar du i närheten av Nävragöl och är en alldeles lagom stor sjö. I en blandning av stormvindar och enstaka regnskur spenderade jag en dryg timme i naturen runt sjön och kom så småningom hem med ett gäng bilder på minneskortet.

Läs mer: Alljungen – Friluftsfrämjandet

Bland skadade björkar och fallna träd

Ett urval av dessa hittar du här nedanför, klicka gärna på bilderna för att se en större version.

Björkbark - Ludwig Sörmlind
Fallet träd vid Alljungen - Ludwig Sörmlind
Vitsippor i en glänta vid Alljungen - Ludwig Sörmlind

Alljungen ger mersmak

Jag planerar att återvända till Alljungen inom kort för att utforska omgivningarna riktigt ordentligt, gärna en dag då blåste inte är lika kraftig som idag. Hur är vårvädret där du bor? Är du i full färd med att plantera perenner och sätta nypotatis i trädgården eller har tjälen inte gått ur jorden ännu?

Relaterat innehåll