Uppdaterad 25 oktober, 2016

Jag har fotograferat i ganska många år nu samtidigt som jag har uppnått den aktningsvärda åldern av 33 år. Majoriteten av dessa år har jag fotograferat med film och jag har framkallat allt från polaroidfoton till foton i mörkrum med framkallningsvätska. Förhör mig inte på det senare dock ty det var ack så många år sedan. I takt med att den digitala tekniken erbjöd bättre och bättre tekniker gick så även jag över till det digitala.

Obs! Innehåller innehåller sponsorlänkar.

Min första digitala kamera var en HP från Elgiganten. Jag vill minnas att den hade hutlösa 1.3 megapixel och batteriet höll för två timmars fotograferande på sin höjd. Full blev den också, snabbt!

Min första systemkamera som jag använde i någon större bemärkning var någon slags Canon. När så det var dags att införskaffa en digital systemkamera föll valet också här på Canon. Jag säger inte att Nikon, Sony eller något annat fabrikat är sämre eller att Canon är bättre. Jag säger bara att jag väljer Canon och kommer förmodligen fortsätta göra det.

Canon EOS 1000D

Nåväl, för ganska många år sedan köpte jag en Canon EOS 1000D till min fru. Kort sagt så behövde hon det. Jag ville ge henne en ny chans att se det vackra i livet efter att livet gett henne både en och två käftsmällar i rask följd. Jag ville också att hon skulle kunna förmedla alla vackra bilder hon ser till alla andra och valet föll på en Canon EOS 1000D. När hon sedermera växte ur den och köpte en 7D seglade jag vidare på 1000D-skeppet och började lära mig HDR-bilder. Tekniken tilltalar mig verkligen men nu efter väldigt många tusen exponeringar och bilder med ghosting är det så dags att uppgradera.

Canon EOS 1000D

Jag är den veliga typen, jag analyserar in absurdum. Kameramodell efter kameramodell far igenom luppen och jag tänker efter och tänker efter och när jag väl kommer till skott är modellen utdaterad och nästa veva börjar igen. Malin står trött bredvid och suckar åt mitt velande. Men denna gången tog hon saken i egna händer.

Canon EOS 700D
Canon EOS 700D 18-55 Kit

Hastigt och lustigt sitter jag nu här med en Canon EOS 700D i näven och stirrar storögt. Jag klämmer och känner, knäpper några bilder och inser att detta är ett byte som jag skulle gjort för länge sedan. Seriebildstagningen är som att jämföra en död häst med en brunstig zebra. Lägligt nog har jag och Malin en vecka semester och jag kommer springa runt som en ko som nyss blivit utsläppt på grönbete, ivrigt fotograferandes allt som kommer i min väg.

Förbered er för bildkavalkad de närmaste dagarna. Strålande solsken och lediga dagar är en kanonförutsättning för en fotoexpedition utan dess like.

Tack älskade fru!

Malin Sörmlind. Har du inte varit där inne har du missat något.

Tack för att du kommenterar!