En bortglömd BMW

När man behöver ta sig från punkt A till B kan man ofta göra det på mer än ett sätt. Jag försöker så ofta jag har tid och möjlighet att undvika de allra största, rakaste vägarna. Det är nämligen under de resor när jag inte har tagit den självklaraste vägen som jag träffat de roligaste människorna eller sett de mest oväntade motiven.

På vår resa genom genom Sverige, som du kan läsa mer om om du följer länken längst ner i inlägget, passerade vi som hastigast Dalarna.

I Övertänger, strax efter Tängerdalens Camping, ligger en liten snickerifabrik dit jag fick för mig att promenera. Jag var på jakt efter en vacker solnedgång och det hittade jag också, men jag snubblade också över den här gamla BMW-bilen i ett dike bakom fabriken.

Intill en liten å som förbinder de två sjöarna Stora Askakaren och Tängran låg den med två hjul långt ner i diket. Mossan börjar få ett ordentligt grepp i lacken och den en gång så stolta bilen ser ut att gå ett oklart öde till mötes.

Klicka gärna på bilden för att få se den större.

BMW i skymundan - Ludwig Sörmlind
En gammal BMW av okänd modell ligger halvvägs nersjunken i ett dike någonstans i Dalarna.

Den färdiga bilden består av två exponeringar. En för förgrunden och en för himlen. Dessa två blandades digitalt ihop i Photoshop med hjälp av luminansmasker.

Bildbehandlingen avslutades med att skuggorna lyftes en aning för att få till det där matta, lite gammeldagsa stuket innan bilden beskars till 3:2 format för att passa ramarna på Printler där det även går att beställa bilden både som poster och numrerad tavla.

Läs mer om Printler och varför jag tycker att du ska använda dig utav det för att nå ut med din fotokonst: 3 anledningar till att använda Printler.

Mitt galleri

Besök gärna mitt galleri på Printler och ta dig en titt. Jag byter ofta ut motiven, har du varit där tidigare kan du med största sannolikhet hitta nya motiv nu.

Uppdatering juli 2019 – Printler har gått i konkurs. Läs mer i inlägget Printler har gått i konkurs.

Den som vill läsa mer om vår resa genom Sverige gör bäst i att läsa första inlägget i följetången: Intill Vätterns strand

Var är bilden tagen