Boöns östra sida

Boön strax utanför Karlshamns centrala delar är ett för mig kärt besöksmål som jag återvänder till ofta. Naturen här är som naturen ofta är där land möter hav och om man får för sig att gå omkring lite längs havsbandet på ön märker man att den lilla ön inte bara består av lena klippor som mjukt sträcker sig ut i havet.

Visst finns det vattenslipade stenhällar även här. Här och var bryts det typiska kustlandskapet av mängder av kantiga stenblock i olika storlekar som breder ut sig över marken – en tydlig rest efter den stenhuggarverksamhet som pågått på ön.

Boön har en intressant historia men det var inte för den som jag fann mig gående över den lilla träbron som leder besökare från fastlandet ut till själva ön.

En sen kväll i slutet på maj tog jag med mig min kamera och körde ut till ön. En flock skrämda gäss av oklar art mötte mig på andra sidan bron och jag tog mig så småningom ner mot havet.

Solen började närma sig horisonten med en faslig takt, men bristen på moln och det faktum att solen faktiskt går ner i ryggen om man som jag stod vänd ut mot havet på Boöns östra sida.

Istället för att jaga färgglada himlar och mättade färger skuttade jag vilset omkring bland klipporna letandes efter något sätt att försöka fånga naturens prakt. Med mig hem fick jag bilderna i det här inlägget.

 

Bron på bilden är en konstruktion som kommit till relativt nyligen. Tack vare den är Boön ännu mer tillgänglig och du kan även som rullstolsburen ta dig ut till den här förtrollande platsen.

Mjukt vatten

Av och till blåste det friskt och jag fick se till att ställa upp stativet ordentligt för att inte vinden skulle få tag i kameran och på sätt orsaka suddiga bilder. Bilderna som jag såg framför mig innan jag åkte hit var lugna och mjuka och inte alls med en massa vågbrus och stänk.

För att få till det mjuka utseendet på vattnet monterade jag därför på ett ND-filter på objektivet som lät mig komma upp i slutartider runt 30 sekunder.

Följ mig på Instagram

Om du följer mig på Instagram så har du kanske redan sett de här bilderna. Följ mig gärna där om du inte redan gör det, det är ett av mina absoluta favoriter när det kommer till sociala nätverk.

Mer information om Boön

Läs mer: Boön i Karlshamn – Samlad information – medietac.com