Bland blommor och blad i Blekinge

Uppdaterad 23 september, 2016

Undrar om det har med åldern att göra men jag tycker att tiden formligen rusar iväg. Det kändes inte alls länge sedan jag smög omkring i en tjock kofta och fårskinnstofflor muttrandes över otäta fönster och vinterdäck. Nu som från en blixt från klar himmel börjar det närma sig skolavslutning och semester. Fyller år gör jag med. I snart 35 år har jag lullat omrking utan att lyckas äta så mycket kritor och lim att jag kolat vippen.

Jag är visserligen inte så mycket för det här med födelsedagar och firande av desamma. Det enda man lyckats åstadkomma är att inte jag inte lyckats dö en enda gång sedan den förra födelsedagen. Egentligen borde man fira sin mamma istället – det var ju hon som drog det tunga lasset. Mig veterligen gjorde jag inte så mycket väsen av mig när jag väl behagade att kravla ut.


De första fyra åren var jag nog rätt så lugn. Minnet är lite svagt från den tidsepoken men om man får lov att gå på det som har berättats för mig dröjde det faktiskt fyra år innan jag gjorde mitt första hyss. Vad var det för missgärning som hade låtit vänta på sig så länge undrar ni kanske nu? Jo, jag klippte av persiennsnöret.

I was a real bad boy back in the days.

Blekingsk Blomma anno 2011

Bilden i inlägget är taget någonstans i Blekinge i någon arbiträr plantering. Närmare angivelser än så kan jag inte ge er då jag knappt kommer ihåg när bilden togs. Någon gång under 2011 om jag lyckas tyda EXIF-datan rätt.

Den blomstertid nu kommer!

Dela:

Ett svar på “Bland blommor och blad i Blekinge”

Tack för att du kommenterar!