Bildbehandling Video Östra Håla

Östra Håla ligger längst ute på Sternö i natursköna Karlshamn. Är du ett fan av natur och hav så har du hittat hem. Ett stenkast från stadens centrum ligger denna oas och är du beredd på att gå en bit så kommer du bli belönad med vackra klippformationer som sträcker sig ut i Östersjön.

Från parkeringen intill badstranden är det en 20 minuters promenad längs mjuka och fina grusvägar. Den sista biten fram till klipporna får du ta dig över stockar och sten men det är det värt när du väl kommer längst ut på klipphällarna.

Videon i inlägget visar en uppsnabbad redigering av en av bilderna jag tog i samband med Foto Karlshamns fototräff vid Östra Håla. Under Fototräffen gick kameran varm vilket resulterade i flera bilder som jag blev nöjd med. Vill du ser mer bilder från Östra Håla hittade du alla mina bilder från fototräffen i inlägget Östra Håla med Foto Karlshamn. Du hittar mig och många andra lokala fotografer i Facebookgruppen med samma namn.

Konstiga pixlar?

En stor del av den här redigeringen bestod i att städa bort en himla massa brända/överhettade pixlar. Fenomenet kommer sig av att jag körde med Magic Lanterns Dual-ISO funktion påslagen i kombination med ganska långa slutartider. Detta är inget problem vid mer vanliga slutartider.

Läs mer: Magic Lantern – Mer funktioner till din Canon systemkamera utan kostnad

Vill du se mer videor som den här kan du kika in på min Youtube-kanal. Där hittar du fler videor som visar hur jag redigerar bilder, både vanliga exnkla exponeringar och mer kompicerade HDR-bilder.

Besök gärna min Youtube-kanal: Ludwig Sörmlind på Youtube

Var är bilden tagen?

För att hitta dit bilden är tagen tar du dig till parkeringen vid Sternö badplats, därefter går du så långt ut du kan komma till fots.

Tack för att du kommenterar!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: