Bildbehandling Video Karlshamn

Här kommer ett till inlägg med en bildbehandlingsvideo i 5 gångers hastighet. Missade du den förra videon så hittar du den här. Den här gången är fotot taget mitt i vackra Karlshamn en sommarafton och även den här gången består den färdiga bilden av mer än en exponering.

Fotot är ett panorama som består av fyra handhållna exponeringar med kameran på högläge för att få med så mycket som möjligt av både himlen och förgrunden. Även den här gången är solnedgången med i motivet, jag har redigerat den här bilden tidigare och hur det såg ut då hittar du i inlägget Gångbro över Mieån.

Den här gången försökte jag hålla färgerna och färgmättnaden lite mer neutrala och verklighetstrogna för att inte skrämma bort någon som inte har tagit HDR-tekniken till sig helt och fullt och därför lätt skräms bort av för alldeles för hårt bildbehandlade foton.

Mieån skär vackert igenom Karlshamn och korsas här och var av olika broar precis som den på bilden. Just den här bron är avsedd för gångtrafikanter och den är kantad av välskötta blommor. Se videon nedan för att se efter hur bildbehandlingen gick till.

Fotot är taget utan stativ och objektivet som satt på just vid det här tillfället var ett Canon 18-135 mm. Jag var på väg mot min bil för att fara hemåt när jag vände blicken mot bron och den sjunkande solen. Totalt består fotot av 4 bilder och som du ser i videon är det ett väldigt stort överlapp mellan de olika bilderna vilket gjorde att Lightroom inte hade några som helst problem att sy ihop dom till ett panorama.

Vill du se mer liknande videor av det här slaget så hittar du samtliga inlägg under etiketten Video.

Har du några frågor eller funderingar så kan du ställa dessa i kommentarsfältet nedanför inlägget.

Tack för att du kommenterar!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: