Bildbehandling Video Byxelkrok

Jag är ett stort fan av lärande i alla dess former. Jag läser allt jag kommer över som intresserar och tittar mer än gärna på video av alla dess slag. Finns det en chans att jag kan lära mig något utav det så kommer jag förr eller senare antingen läsa eller se det. Kunskap är inte tungt att bära och man kan aldrig med säkerhet veta vad för slags kunskap man kan komma att behöva senare i livet.

Jag minns inte speciellt mycket av min skoltid men ett och annat guldkorn har etsat sig fast. Mest handlar det om roliga håltimmar och aktiviteter man hade för sig mellan lektionerna men då och då poppar det upp något som någon lärare sagt eller gjort någon gång.

En av mig omtyckt lärare kläckte ur sig följande mening en gång och den har jag tagit med mig. Den är väldigt läsvärd och om du tänker efter inser du nog att den stämmer ganska bra. Jag försöker leva efter den och jag har den alltid i bakhuvudet när jag ska försöka lära någon annan något.

De bästa lärarna är dom som berättar åt vilket håll du ska titta men inte vad du ska se.

Huruvida han är upphovsman till dessa bevingade ord låter jag vara osagt då det inte blir mindre sanna för det.

Det ständiga lärandet

Ett av alla saker som jag gärna vill lära mig är Adobe Premiere Pro CC. Ofta så nöjer jag mig inte med att bara lära mig något lite grann utan jag vill gärna vända upp och ner på varenda sten i jakten på det bästa sättet att utföra något.

I höstas besökte vi Byxelkrok på norra Öland i jakt på en solnedgång. En sådan hittade vi och bilderna från Öland hittar du här. För att få lite filmmaterial att jobba med provade jag att redigera en av bilderna igen och filma förloppet. Resultatet hittar du lite längre ner.

Alla är vi barn i början

Precis som vanligt när det kommer till nya saker så var det ganska tungrott men jag lyckades räta ut ganska många frågetecken under resans gång. Här kommer resultatet – alltså åt vilket håll ni ska titta. Vad ni ska se lämnar jag till er.

Vad tycker du, är det här något du skulle vilja se mer av? Dela gärna med dig av dina tankar i kommentarerna.

Relaterat innehåll

%d bloggare gillar detta: