Bildbehandling innan Photoshop

Jag tror att de flesta som sysselsätter sig med någon form av grafisk design eller bildbehandling någon gång har kommit i kontakt med Adobes produkter. Den 19:e februari 1990 släpptes den första versionen av Photoshop till Mac och det tog 2 hela år innan en version för Windows fanns tillgänglig.

Källkoden till original-Photoshop är numera släppt fri och vem som helst kan ladda ner den. Är du intresserad av detta så kolla in Computerhistory.org. Tro nu inte att det är fritt fram att börja redigera dina 20 Megapixelfoton med lager och blandningslägen då den första versionen var ganska begränsad sett till dagens program.

Du som kanske varken var född eller påtänkt vid den här tiden kanske har lite problem att greppa konceptet att bildbehandling inte var något för vem som helst. Bildbehandlar-appar i din Smartphone kunde man inte ens drömma om, den verklige bildbehandlingen utfördes i mörkerrum med diverse olika hemliga trix och svartkonster.

Fortsätt läsa för att se 8 av dagens Photoshopexperter försöka bildbehandla i Photoshop 1.0.

Se 8 Photoshopexperter försöka bildbehandla i Photoshop 1.0

Lynda.com har släppt ett gäng videor för att illustrera hur livet var innan Photoshop och detta är något som alla med ett intresse för bilder, foton och bildbehandling bör titta på. Jag arbetar med logotyper, annonser och annat grafiskt material på mitt vanliga jobb och jag tycker att det hela är rätt häpnadsväckande.

Before there was Photoshop | Film Photography | Photoshop 25th Anniversary

Dodge och burn innan man bara behövde trycka på en knapp. Matematik och sinne för känsla och detaljer och ett ordentligt arkiveringssystem verkar löna sig.

Before there was Photoshop | Graphic Design Tools | Photoshop 25th Anniversary


Bara tanken på att man behövde vänta 24 timmar för att få användbar text till sin annons låter i det närmaste obegripligt.

Titta gärna på filmerna, ni som har arbetat på det här sättet kommer säkert känna igen er. Vi andra kan bara luta oss tillbaka och beundra hantverket.

Featured Image av StartupStockPhotos