Uppdaterad 17 april, 2017

De flesta gånger jag har varit ute och fotograferat sätter jag igång med bildredigeringen i samma sekund som jag kommit innanför dörren. Kamerans minneskort töms, eventuella Dual-ISO filer konverteras till DNG-filer och lagom till att jag har bryggt en kopp kaffe och satt mig vid datorn är filerna redo att börja bildbehandla. De senaste gångerna har jag försökt vänta en aning och inte dyka rätt in i bildbehandlingen det första jag gör.

Bilder som jag kanske till och med hade ratat direkt efter hemkomst växer till sig under natten och kan ofta bli en av de bättre bilderna från hela fotograferingen. Vad detta beror på vet jag inte riktigt men jag har en teori.

Jag tror att man tjänar på att hinna ”glömma bort” hur vackert det var i verkligheten. Om minnet av de färgglada molnen eller vad man nu fotograferade ligger alltför klart på näthinnan blir ofta mitt mål att försöka överträffa verkligheten med alla till buds stående medel.

Hur länge ska man vänta?

Av Magnus på MNBild.se fick jag tipset att låta bilderna vila en hel vecka innan någon sorts redigering påbörjas men så mycket tålamod kommer jag förmodligen aldrig kunna klämma fram. En dag eller två är väl vad jag kan sträcka mig till.

Med det sagt så tog jag en tur i bildarkivet och fann ett par bilder från vår fotostund vid Ekenäs i Ronneby. Här kan du läsa mer om den fotoutflykten, resterande bilder kommer här nedanför.

Hitta till Ronneby och Ekenäs

Till den lilla badplatsen där vi tog bilderna hittar du snabbt och smidigt till oavsett om du går, cyklar eller om du tar bilen som vi gjorde. En karta hittar du precis som vanligt här nedan.

Tack för att du kommenterar!