Årets spel – IKEA simulatorn Höme Improvisåtion

Uppdaterad 23 september, 2016

Spel i alla dess former är något som jag mer än gärna sysselsätter mig med. Även om det händer att vi plockar fram ett bräd- eller annat fysiskt sällskapsspel är de flesta spelen jag lirar datorbaserade. Om du inte har något bättre för dig kan jag tipsa om spelet Höme Improvisåtion. Bygg IKEA-möbler i din webbläsare – gärna tillsammans med ett par vänner i multispelarläget.

Superkul spel att slå ihjäl ett par minuter med tillsammans med komipsarna. Om dina kompisar är lite dåliga som du på att bygga ihop möbler kan du prova att spela själv, det går precis lika bra. Ungefär så här det ut i verkligheten när jag ska bygga ihop möbler. Fast då har jag ju en bruksanvisning som jag läser från start till början innan jag ens funderar på att sätta igång med något byggande. Helst gör jag en konsekvensanalys först innan jag bestämmer vilken del av möbeln jag vill börja bygga ihop.

Alla kan nog känna igen sig i den lätta paniken man kan känna efter att stolt monterat ihop hyllan Billy och man inser att det mellersta hyllplanet är monterat upp och ner eller att du har 4 olika skruvar kvar i kartongen men ingenstans att montera dom.

Prova själv, möblerna monteras utan skruvar men om du tror att det bara är att slå ett getöga på instruktionerna så tror du fel. Spelet är gratis och finns för både PC och Mac.


Höme Improvisåtion

Spelet hittar du på The Stork Burnt Down och så här skriver skaparna själva om spelet.

The worlds most fun & accurate cooperative furniture assembly experience! There was a problem printing the instruction manuals so you will have to figure out how the furniture goes together. Just snap the pegs into the holes, it’s that simple! Make sure to invite some friends over and make the beautiful furniture of your dreams! Or labor alone and slowly descend into madness!

This game was made by a small team in 48 hours as part of Global Game Jam 2015 at the Atlanta location.

This Game was made by: Aj Kolenc – Jessica Jackson – Colton Spross – Josh Faubel

Music:
”Carefree”, ”Danse Morialta”, ”Perspectives”
Kevin MacLeod (incompetech.com)
Licensed under Creative Commons: By Attribution 3.0

If you enjoy this game please consider donating to the Tony Tseng memorial fund: http://www.gofundme.com/tonytseng

Lycka till, jag gav upp efter ett par minuter.

Vill du inte ladda ner spelet går det också att testa lite direkt i webbläsaren.

Dela:

Tack för att du kommenterar!