Årets julklapp 2014 – Aktivitetsarmbandet

Uppdaterad 27 oktober, 2016

Svensk Handel låter meddela att det ser bra ut för detaljhandeln under julhandeln 2014. 2.5% bättre jämfört med förra året och totalt kommer köpglada svenskar omsätta 68 miljarder. I genomsnitt handlar svenskarna julklappar för 1400 kr. Det är otroligt mycket pengar. Skulle jag räkna samman mina sammanlagda inköp misstänker jag att jag nog ligger något högre än 1400 kr men för sinnesfridens skull låter jag det vara så. Några större inköp under mellandagsrean har jag inte heller planerat så jag tror faktiskt att plånboken kan andas ut för det här året.

Svensk Handel är institutet som varje år klurar på det här med julhandel och vad som råkar bli årets julklapp. Detta har de gjort ganska länge – ända sedan 1988 då bakmaskinen var presenten som låg inslagen under varje gran och folk gick man ur huse för att baka egna mumsiga bröd. Man ur huse gick de kanske inte vid närmare eftertanke då jag misstänker att bakmaskinen allt som oftast placerades i köket.

Ett lågt ränteläge, stark löneutveckling och köpstarka och optimistiska hushåll gör att utgångsläget inför årets julhandel ser positivt ut. Framförallt väntas det gynna sällanköpshandeln där det finns ett uppdämt konsumtionsbehov.

via www.svenskhandel.se

fitbit photo

Vad jag kan förstå så kommer årets julklapp bli ett aktivitetsarmband och det kan ju vara lite kul. Om inte annat så skiljer det sig från bakmaskiner, TV-spel och andra sitta-still-främjande julklappar. Nu låter det kanske som om jag vore värsta friskusen men sanningen är att jag är långt ifrån en renlevnadsmänniska – även om jag faktiskt dagen till ära varit helt utan nikotin ganska länge. Fortsätt läsa för att se hur länge sedan det var jag lade in min sista prilla.

50 hela dagar faktiskt, tänker jag tillbaka på dessa dagar känns det inte alls så länge. Jag kan minnas smaken och känslan av den sista prillan jag petade in under läppen tidig natt söndag mot måndag. Gott var det och om jag vetat vad som komma skulle hade jag nog inte varit så styv i korken som jag var. Det första dygnet var hemskt, det andra ännu värre. Det tredje dygnet kunde jag börja överväga att faktiskt prata med människorna i min närhet.

Det dröjde många dagar innan man blev människa igen. Nu vågar jag sträcka mig så långt och säga att jag är en fd. snusare även om suget kommer över mig med jämna mellanrum. Men står man bara ut de där första sekunderna så inser man ganska snabbt att det nog är ganska mycket trevligare att inte slänga in en pris under läppen och kasta bort alla dessa dagar. Vis av erfarenheten kan jag nu glatt och nästan lite stolt säga aldrig mer nikotin.

Någon vidare skillnad hälsomässigt har jag inte märkt, däremot har plånboken blivit lite tjockare. Snus är dyrt! Vad cigaretter kostar har jag ingen riktigt koll på men de är nog allt annat än billiga.

Någon riktigt kyla kom aldrig ner till våra breddgrader så hösten och vintern har varit full av promenader. Att jag fastnat i spelet Ingress gör det hela inte sämre då hela spelets handling är ute i verkligheten och milen har sakta men säkert tickat på.

Vill du inte köpa ett aktivitetsarmband till dina nära och kära så kan du med fördel titta in på UNICEF’s gåvoshop. Det är ack så sent för att få hem utskrivna gåvokort men det går alltid att få tag i digitala diton som du kan skriva ut själv hemma på skrivaren.

En kanonjulklapp till den som redan har allt!

Dela:

Tack för att du kommenterar!