Mina 5 bästa höstbilder från Blekinge

Hösten har knackat på i Blekinge och tagit sina första stapplande steg. Värmen har legat långt över det normala och helgen som passerade bjöd på magnifikt väder. Det gäller att ladda upp med så mycket solljus som möjligt inför den annalkande vintern.

Vädret har varit som gjort för landskapsfotografering och min kamera har gått varm. Tillsammans med fru, hund och kaffekorg hade jag det stora nöjet att avnjuta vad jag tror var höstens mäktigaste solnedgång hittills en ljummen söndagskväll i september. Som så många gånger annars hade jag kameran med mig och det ångrar jag inte. Förhoppningsvis dröjer det ett bra tag innan den första snön faller ner så ännu finns det möjligheter kvar att fånga höstens prakt utan att behöva pälsa på sig vinterjacka, kängor och tjocka handskar. Jag har inte hängt in kortbyxorna i garderoben ännu och det lär jag inte göra än på ett par veckor heller.

Läs vidare för att se mina 5 bästa höstbilder hittills i år.

Hemma i Mörrum har hösten inte riktigt fått grepp om vegetationen så i jakt på de riktigt färggranna lövskogarna man ser för sitt inre när man tänker ordet höst har jag begett mig ut i Blekinge. Backaryd bjöd på en spegelblank sjö under en blygsam solnedång. Läs hela inlägget här: Höst i Backaryd

Underbara reflektioner

Tjurkö har jag bara varit på en gång tidigare och då var det mitt på dagen, då hade jag inte tid att strosa omkring i naturen med kameran. Det hade jag denna gång. Havet låg blankt och vattenytan krusades lite då och då av en ljummen pålandsvind för att snabbt lägga sig lika stilla som innan. Solnedgången vid Finskan lämnade inget övrigt att önska och jag var otroligt tacksam över att jag befann mig på helt rätt plats vid exakt rätt tillfälle.

Hitta till Tjurkö

Vi tog oss till Tjurkö med bil men jag förmodar att det går både med färja, buss eller cykel lite beroende på var du utgår ifrån.

Jag körde mot den sjunkande solen och tillslut kom vi inte längre, vägen blev en hamn som i sin tur blev till hav och här parkerade vi.

Som tidigare nämnt är jag väldigt nöjd med inledningen av hösten, har du också fångat ett par riktigt vackra höstbilder? Dela gärna med dig i kommentarsfältet här nedan!

Köp Canvastavlor med Blekingemotiv

Ibland lägger jag ut de bilder som jag fastnar för lite extra hos onlinegalleriet Printler där du kan köpa numrerade serier i serier om 10 st. Om det här låter intressant kan du också registrera dig hos Printler och börja sälja dina egna tavlor redan idag. Klicka här för att läsa mer om varför jag använder Printler.

Uppdatering juli 2019 – Printler har gått i konkurs. Läs mer i inlägget Printler har gått i konkurs.

3 anledningar att använda Printler.se