4 Steg till att bli en bättre människa

De allra flesta vill bli bättre människor. Det är en klar och tydlig målsättning, men hur blir man egentligen en bättre människa? Ett av de första stegen har du redan tagit, kanske till och med omedvetet, när du klickade på länken till det här blogginlägget.

Du kanske är nyfiken på vad jag ska tipsa om eller så undrar du kanske om jag är en bra människa. Det är bra att vara nyfiken – en egenskap att vårda och ta hand om. Sluta aldrig vara nyfiken.

Jag försöker hela tiden hitta nya sätt att göra saker, men inte bara för att göra saker på nya sätt. Mitt mål är hela tiden att försöka förbättra saker. Den här hemsidan som du just nu läser är ett lysande exempel.

Bloggen du läser är en fotoblogg men av någon anledning är det här inlägget om hur man blir en bra människa ett av de mest lästa. Varför är det så, hur gick det till och på vilket sätt kan jag göra det här inlägget bättre?

Om du också driver en blogg eller hemsida så känner du igen dig. Om du din blogg har 10 olika undersidor så är det alltid en av dessa 10 sidor som presterar bättre än de andra 9.

Jag tror att det är viktigt att försöka jobba med sig själv. Hur man väljer att försöka bli en bättre människa är av sekundär betydelse. Jag tror att det ligger i människans natur att hela tiden förbättra, eller i värsta fall förenkla, sitt liv och sin tillvaro.

Jobba med dig själv – sätt upp mål

Man kan försöka optimera saker hur mycket eller hur länge man vill men faktum kvarstår. En av de svåraste sakerna man kan arbeta med är sig själv. De flesta människor bär någon slags stolthet inom sig och man kan ha svårt att inse att saker man gör, tycker och tänker ibland faktiskt går att göra, tycka och tänka på ett bättre sätt.

Jag inser dock att jag är långt ifrån perfekt och jag strävar hela tiden till att bli bättre. Inte alltid på allting men hela tiden på något. Därför blev jag lätt upprymd när jag snubblade över ett inlägg på en väldigt upplyftande blogg. .

Inlägget jag syftar på är skrivet redan 2011 men är enligt mig fortfarande aktuellt. Du kan läsa inlägget i sin helhet via länken How to be the LUCKIEST GUY ON THE PLANET In 4 Easy Steps.

Det hela går ut på att han har klurat ut ett par olika livsmål och jag tror att de flesta kan hålla med eller i alla fall känna igen sig i dom.

  • vara glad. (Vem vill inte det?)
  • utrota ledsamheter och olycka ur sitt liv
  • att varje dag ska vara så smooth som möjligt. Inget strul helt enkelt.

Hur han tänker göra detta kan du läsa i ursprungsinlägget jag länkar till lite längre upp. Efter att ha läst igenom hans blogg tänker jag också prova.

Grunderna ligger i någon form av fysisk aktivitet, att få tillräckligt med sömn och att inte äta för sent på kvällen. Svårare än så kanske det inte behöver vara. Jag vet inte om det stämmer, men jag är beredd att prova.

”Be kind, for everyone you meet is fighting a battle you know nothing about”
– Wendy Mass

Fotot i inlägget är public domain och hämtat från Pixabay (PublicDomainPictures).

Är det verkligen så lätt att bli en bättre människa?

Nej, det finns ingen superkur som passar perfekt för alla människor. Dessa 3 steg ovanför passar inte alla men trots det är dom väl värda att prova.

En av de viktigaste sakerna att börja med är fysisk aktivitet, människor är inte gjorde för att sitta still. Bara att ställa sig upp en stund kan i det långa loppet  visa sig vara ett riktigt lyckopiller.

Jämför känslans själv. Nästa gång du fastnar framför teven en småblåsig söndag, prova att stänga av teven och gå ut. Du behöver inte gå långt, kanske bara ett varv runt kvarterat eller ner till centrum.

Äventyret väntar där ute men du kommer inte råka ut för det hemma i tevesoffan.

Bli en bättre människa - Ludwig Sörmlind

Om du är här för första gången och undrar lite var du har kommit rekommenderar jag dig att klicka omkring lite på hemsidan för att lära känna mig.

Ganska snart kommer du inse att mitt största intresse, eller mitt kall kanske man skulle kunna sträcka sig till, är att ta bilder. Jag vill inte ta vilka bilder som helst utan jag vill hela tiden ta bättre bilder.

I min jakt på den perfekta bilden delar jag samtidigt med mig av det jag lärt mig och snappat upp under åren. Jag är övertygad om att det här gör mig till en bättre fotograf och i förlängningen kanske också till en bättre människa.

Det är bakgrunden till min guide till HDR-fotografering som har seglat upp som den här webbplatsen absolut mest populära sida. Läs den gärna om du också är intresserad av att fotografera.

”Jag undrade alltid varför inte någon gjorde något åt det; tills jag insåg att jag var någon.”
– Lily Tomlin

I takt med att jag delar med mig av det jag lär mig och när jag inser att människor också uppskattar och tar till sig det jag skriver blir jag glad. Alla som har skrivandet som intresse eller rent av ett kall kan känna igen sig.

Jag pratar om känslan när man i sin blogg trycker på knappen ”publicera” och ser ens ord sprida sig på internet, eller när man sätter korken på sin penna och stänger igen sin anteckningsbok eller kanske till och med när man skickar iväg sitt färdiga manuskript till sin förläggare.

Att skriva gör mig till en lyckligare människa och i förlängningen också en bättre människa. Att fotografera likaså, kombinationen av bild och text gör den här fotobloggen till rena rama hälsokuren.

Du är inte ensam om att vilja bli en bättre människa

En snabb sökning på internet visar att det finns väldigt många som gärna delar med sig av tips och berättelser hur dom gör för att bli bättre människor. Läs gärna inläggen här nedanför.

Hjälp till att fylla på listan

Har du några tips som du vill dela med dig av till andra som läser det här inlägget? Skriv det i sådana fall i kommentarsfältet här nedanför. Jag läser alla kommentarer!

Dela gärna inlägget och hjälp mig nå ut till fler människor – jag blir också väldigt glad för en kommentar!