3 bilder från Dragsö Karlskrona

Jag är en man som gärna planerar och klurar på saker, ofta alldeles för länge. Jag är också en man som mer än gärna hoppar in i bilen och åker iväg till någon grannstad eller någon glänta i skogen strax norr om Viskafors eller bara går ett varv runt kvarteret. Den här gången hoppade vi in i bilen och lät den föra oss ut på ett spontant äventyr.

När Malin fick höra talas om att Max numera har femdubblat utbudet av vegetarisk mat och till och med har helt veganska alternativ var det inget att be för. Vi tog oss raskt de 6 milen (!) till närmaste Max för att testa.

Att på resande fot försöka hitta något som både är veganskt samt inte innehåller gluten är i princip omöjligt så det här är ett välkommet alternativ till att själv packa med sig matsäck så fort man ska ge sig iväg på någon längre tur.

Att köra 6 mil bara för en hamburgare är inte helt vettigt så när vi ändå befann oss i närheten av Karlskrona tog vi ett par varv i stadskärnan innan vi letade oss ut på Dragsö för lite romantisk nostalgi.

Fotograf Magnus Nilsson tipsade mig om en fototeknik som för mig var helt främmande – Brenizermetoden. Det hela går ut på att man med hjälp av flera exponeringar till slut får en bild med ett väldigt kort skärpedjup. Se exempel nedan. Beroende på hur många bilder man låter den färdiga bilden bestå av kan man få till bilder som består av väldigt många pixlar.

vardagsrum_brenizer_01_wwwDet här ville jag prova ute i den riktiga verkligheten och jag lämnar sällan hemmet utan någon slags kamera med mig. Dragsö fick därför ställa upp som modell. Resultatet ser ni nedan.

Jag kommer med största sannolikhet återkomma i ämnet när jag utforskat det lite mer. Fram till dess kan ni läsa mer om Brenizer och hur han tar sina bilder här.

Högupplösta bilder

Har du behov av högupplösta bilder och fotograferar motiv som inte rör sig nämnvärt mellan flera olika exponeringar och även har en förkärlek för korta skärpedjup är det här något du bör titta närmare på.

Hitta till Dragsö

Dragsö är väl värt ett besök och du tar dig lätt hit med bil. Karta över området hittar du som vanligt här nedan.

Relaterat innehåll