3 anledningar att använda Printler

Om du är en fotograf eller känner någon som fotograferar och funderar på hur du ska gå tillväga om du vill sälja någon av dina bilder så är Printler platsen för dig. Jag har varit med sedan starten och anledningen till det är mycket enkel. Jag tycker om och tror på affärsidén. Läs vidare om du också vill sälja eller kanske till och med köpa högkvalitativa fotoutskrifter.

Är du en fotograf på hobbynivå utan möjlighet att själv skriva ut stora 70×100 cm utskrifter och montera i ram är Printler helt kanon. Du kan koncentrera dig på att fota utan att bry dig om allt merarbete som frakter och utskrifter. Du kan fortsätta med det du tycker om och är bra på och lämna över bildproduktionen till riktiga proffs som vet vad dom gör.

Är du en kommersiell fotograf som regelbundet använder dig utav ett tryckeri för att sälja dina bilder så vet du hur viktigt det är att ha att göra med människor som brinner för vad de gör. Det är stor skillnad att lämna iväg sina digitala filer för tryck till någon som brinner för fotokonst och som lägger ner både själ och hjärta i dina alster jämfört med att skicka in sina filer till ett billigt fotolabb som bara trycker ut bilderna och levererar dom till dig helt utan påsyn.

Printler – perfekt för hobbyfotografen

Om du däremot är ny i ditt bildskapande och funderar på hur du ska gå tillväga för att nå ut med dina bilder till potentiella kunder så är Printler helt rätt. Du väljer själv vilka bilder du vill sälja och om du vill kan välja att endast sälja dina bilder i numrerade alster. Som vanlig medlem har du tillgång till 15 bildplatser och du har full kontroll på vilka bilder du laddar upp i ditt galleri. Du kan även välja att endast sälja din fotokonst som en numrerad serie, eller låta motiven tryckas som både fotoposters och canvastavlor.

Printler är perfekt för dig som vill nå ut med din fotokonst - Ludwig Sörmlind
Printler är perfekt för dig som vill nå ut med din fotokonst

1. Unik fotokonst

Printler är en helt unik marknadsplats för att köpa lokal fotokonst av lokala fotografer. En plattform där digitalt möter analogt och där lokala bilder printas ut till fototavlor och fotoposters.

Printler har tagit det traditionella fotogalleriet in i en digital era, som gör det enkelt för fotografer att nå ut med sina bilder och för besökaren att hitta bilder som väcker minnen och känslor. Våra premiumprodukter printas endast i numrerade serier, medan våra posters finns i obegränsad upplaga.

Så säger Printler själva och det är inte svårare än så. Du tar en bild med lokal anknytning och hög Wow-faktor. Du lägger upp den i ditt galleri på Printler.se och när någon blir intresserad av din bild och sedan köper den får du ta del av förtjänsten. Hur mycket du tjänar kan du läsa om på Printler.se

2. Numrerade serier

När du laddar upp en bild trycker du upp numrerade serier av premiumprodukterna och obegränsad upplaga på fotoposters. Det betyder att dina färdiga alster faktiskt blir unika så det aldrig kommer finnas mer än 10 exemplar av varje tavla i storleken 50 x 70 cm och större. Du kan begränsa tillgången på posters så att dina bilder bara säljs i numrerade serier.

3. Exponering

Du får ut din fotokonst utan att det kostar dig en krona till människor som är mer intresserade av att faktiskt köpa dina bilder än den gemene besökaren som bara råkat klicka sig in till din blogg eller hemsida. Om du är duktig med att tagga dina bilder både geografiskt och innehållsmässigt är chansen ännu större att du lyckas med din försäljning.

Besök gärna mitt Printlergalleri om du är nyfiken på min fotokonst. Kika gärna in redan idag för att se om du hittar något du gillar.

Jag, och de flesta andra Printlerfotograferna, roterar bilderna i sitt galleri med jämna mellanrum. Bilden du gillar idag kanske inte finns kvar i morgon.

Om du delar inlägget blir jag jätteglad! Tipsa gärna dina fotograferande vänner om Printler.

Använder du också Printler? Dela gärna med dig med länken till ditt galleri i kommentarsfältet nedan och hitta ut till nya kunder.