Eftermiddag i december

Decembereftermiddagarna nådens år 2015 är mildare än på länge och det tar inte emot att vara utomhus på samma sätt som det brukar. Nuförtiden är det sällan jag lämnar hemmets lugna vrå utan att ha kameran med mig. Så även den här eftermiddagen.

Ett ärende drog mig mot staden och efter förrättat värv fann jag mig med ett par minuter till över och jag styrde kosan mot Näsviken och det stora vida havet som ligger helt öppet ett stenkast från Hamngatan.

Vinden har snäll idag och även om kvicksilvret visade på endast 2 grader i solen märktes det inte av. Någon vidare sol var det inte tal om så istället fick de gråa molnen agera modell för dagen. Blåst och kyla brukar inte störa mig nämnvärt och inte heller den här dagen, så länge det inte blåser så mycket att stativet välter brukar jag inte klaga.

När jag gått ett par varv runt den lilla grönytan utanför BTH började fingrarna kännas lite väl kalla och jag begav mig tillbaka till bilen och körde ner till Väggahamnen som brukar vara ett säkert kort.

Östra piren i Karlshamn - Ludwig Sörmlind

Östra piren i Karlshamn - Ludwig Sörmlind

Här blåste det lite mer och den obefintliga solen hade i princip helt dykt ner bakom horisonten långt där bortom molnen och jag vågade mig inte ut på klipporna där jag brukar fånga mina bilder. Istället valde jag den vackra träbåten som jag så många gånger parkerat bredvid på den lilla grusparkeringen alldeles intill vågbrytaren.

Bilderna i det här inlägget är sammanslagna bilder av många enstaka bilder för att på så sätt få till riktigt långa slutartider. I efterhand lärde jag mig att jag förmodligen skulle haft lite kortare tid mellan varje exponering och kanske till och med använt mig utav ännu fler.

Väggahamnen strandad båt - Ludwig Sörmlind

Har du som jag ytterligare ett par dagars ledighet innan det är dags att börja lära sig skriva 2016 istället för 2015? Vågar du dig i så fall ut i kylan eller tar du varje tillfälle i akt att mysa inne i soffvärmen?

Relaterat innehåll